Aprovada una nova delimitació territorial de les FCSE a la província de València

Fulgencio assenyala que la divisió competencial entre Policia Nacional i Guàrdia Civil ha quedat “obsoleta, difusa i poc operativa”.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, al costat del subdelegat del Govern a València, José Roberto González, el cap superior de Policia en la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita i el general cap de la VI Zona de la Guàrdia Civil, José Hermida, ha presentat hui la nova delimitació territorial de competències de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a la província de València. En l’acte també han estat presents el comissari provincial de Policia Nacional, Ignacio de l’Olmo, i el coronel cap de la Comandància de València, Amador Escalada.

Juan Carlos Fulgencio ha indicat que la nova delimitació territorial de FCSE respon a la necessitat de “optimitzar recursos i evitar confusions competencials”. Així, ha recordat que al llarg dels últims 30 anys les poblacions i els polígons industrials “han crescut de grandària fent que la divisió competencial establida en el seu moment siga obsoleta, difusa i poc operativa, en dividir nuclis urbans, polígons industrials i poblacions sense solució de continuïtat”. Aquesta situació ha generat, ha afegit el delegat, “situacions que, a més de confondre al ciutadà i a les autoritats que demanden serveis policials, porten a vegades a afavorir la falta de coordinació”.

Rovira  

Per això, després de les reunions dutes a terme en la Subdelegació del Govern a València amb Guàrdia Civil i Policia Nacional, la Delegació del Govern ha resolt establir la nova delimitació de competències territorials:

1) Els termes municipals de Torrent, Quart de Poblet, Manises, Sagunt, Godella i Aldaia (compartits hui dia), queden de la següent manera:
Torrent – Quart de Poblet – Manises – Sagunt, competència del Cos Nacional de Policia.
Godella – Aldaia, competència de la Guàrdia Civil.

2) Queden compartits els termes municipals d’Ontinyent i Xàtiva , determinant-se un termini de cinc anys perquè es realitze el repartiment competencial.
Aquest període de transició permetrà a tots dos Cossos poder adequar les instal·lacions i programes de les plantilles. Conclòs aqueix període de adpatación:
Ontinyent correspondrà la competència a Guàrdia Civil.
Xàtiva correspondrà la competència al Cos Nacional de Policia.

3) S’inclou al municipi de Benirredrà en la competència de Policia Nacional.

4) En els termes municipals d’Alzira i Carcaixent es troba la pedania de Barracas d’Aigües Vivas, que passa a ser competència íntegrament de la Guàrdia Civil.

5) Les pedanies de València passen a distribuir-se de la següent manera:
Correspondran a Policia Nacional:
Poble Nou
Borbotó
Benifaraig
Carpesa
La Torre
Forn d´Alcedo
Castellar L’Oliveral
Benimàmet – Beniferri
La Punta
Correspondran a la Guàrdia Civil:
Massarrojos
Els Cases de Bàrcena
Pinedo
El Saler
El Palmar
El Perellonet

El delegat ha assenyalat que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat adoptaran els acords i mesures necessàries perquè aquesta resolució tinga efectivitat a partir de l’1 de febrer de 2020.

En l’actualitat, la delimitació territorial de competències dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat ve determinada per la resolució de la Delegació del Govern publicada en el Butlletí Oficial de la Província (BOP, número 122) de data 16 de maig de 1985.

PublicitatJuega Limpio Orihuela