Aprovades les obres d’emergència pels danys per la DANA en infraestructures agràries i camins rurals

Es validen també la realització de treballs per a l'estudi de les zones afectades i planificació de futures actuacions.

El Consell ha aprovat la declaració d’emergència per a l’execució dels treballs per a pal·liar danys en infraestructures agràries i camins rurals causats pel temporal de pluges torrencials en diferents municipis de la província d’Alacant i de València.

La primera proposta es destina a la reparació d’infraestructures agràries de regadius en 18 municipis de la província d’Alacant. Els mateixos tindran un termini d’execució de 16 mesos i compten amb un import de més de 10 milions d’euros. Així mateix, es portaren també a cap altres treballs auxiliars per un import de més de 100.000 euros.

Rovira  

Les obres beneficiaran als municipis d’Orihuela, Callosa de Segura, Almoradí, Algorfa, Formentera del Segura, Rojales, Guardamar del Segura, San Fulgencio, Dolores, Sant Felip Neri (Crevillent), Catral, Cox, Granja de Rocamora, Albatera, Benferri, Los Montesinos, San Miguel de Salinas i Pilar de la Horadada.

La segona proposta es destina als treballs per a la reparació de camins rurals en 8 municipis de la província de València, amb un termini d’execució de 8 mesos per un import de més de 3.200.000 euros, així com els treballs auxiliars de valoracions complementàries, que compten amb un import de més de 38.000 euros.

Els treballs es duran a terme a Agullent, Albaida, Bèlgida, Carrícola, Font de la Figuera, Moixent, Ontinyent i el Palomar.

Així mateix, s’autoritzen els treballs per a l’estudi d’estes inundacions, amb un termini d’execució de 6 mesos, i que compten amb un import total de 96.800 euros.

Estes tasques de presa de dades permetran l’estudi de les zones d’inundació, així com la planificació de futures actuacions de protecció enfront de les avingudes dels nuclis urbans de la comarca de la Vega Baixa del Segura.

PublicitatJuega Limpio Orihuela