El Festival 10 Sentidos arranca al Monestir de Sant Miquel dels Reis amb l’espectacle ‘AquaSonic’

La Generalitat és coorganitzadora del festival que comença aquest dijous i es desenvolupa fins al 19 de maig per diferents espais culturals.

El Monestir de Sant Miquel dels Reis és l’espai que ha triat el Festival 10 Sentidos per a iniciar la programació d’enguany, que arriba a la seua huitena edició.

L’espectacle ‘AquaSonic’ i la intervenció artística ‘¿Quién mató a las ardillas?’ obriran el Festival 10 Sentidos, que es prolongarà fins al 19 de maig per diferents espais culturals de la ciutat de València.

Rovira  

Les directores del Festival 10 Sentidos, Meritxell Barberá i Inma García, han presentat aquest matí la huitena edició, acompanyades de la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, dels membres de la banda danesa Between Music i del col·lectiu Grup BYE, encarregats de l’acte inaugural.

La Direcció General de Cultura i Patrimoni és coorganitzadora del Festival 10 Sentidos, que amb el lema ‘Bestias’ reflexiona sobre la violència que impregna cada capa de la nostra societat. Una tema que vertebra una programació multidisciplinària amb dansa, teatre, ‘performance’, intervencions artístiques, música, cinema En total, més de 50 propostes artístiques.

Carmen Amoraga ha assenyalat que col·laborar amb el Festival 10 Sentidos és “un autèntic luxe per a l’administració” tant per la qualitat de la seua programació com pel calat de la seua oferta en la ciutadania.

A més, Amoraga ha recordat que “aquesta és la segona edició en la qual col·laborem amb el festival, la qual cosa consolida la nostra aposta per vincular els espais patrimonials amb les arts escèniques i artístiques”.

“Per a nosaltres, la cultura no viu en compartiments estancs, i aquest tipus d’iniciatives ho demostren. El patrimoni cultural no només està estretament lligat amb les altres representacions artístiques i per tant hem de difondre’l, divulgar-lo, usar-lo i obrir-lo als ciutadans. I això és el que fem amb la celebració d’espectacles en edificis culturals”, ha explicat la directora general de Cultura i Patrimoni.

A partir de les 20 hores, al Monestir de Sant Miquel dels Reis es desenvoluparà l’acte inaugural amb el col·lectiu valencià Grup BYE que exhibirà 10 panells serigrafiats, creats ‘ex profeso’ per al festival, que inclouen gestos violents. Els assistents a la inauguració podran depositar en el seu revers les seues ‘Confessions bèsties’, amb les quals els artistes acabaran de configurar l’obra.

D’altra banda, la banda danesa Between Music interpretarà ‘AquaSonic’, un concert en el qual els seus cinc músics actuen submergits totalment en tancs de cristall plens d’aigua.

A més, la inauguració acollirà, el dia 10, el muntatge del coreògraf belga Wim Vandekeybus que, amb de la seua companyia Última Vez, portarà per primera vegada a València ‘Go Figure Out Yourself’, una peça que dinamita la frontera que imposa l’escenari i que redueix a runes els límits entre públic i intèrpret.

PublicitatJuega Limpio Orihuela