Mor als 63 anys, l’arquitecte de Segorbe, Enrique Martín Gimeno

L'arquitecte que ho restaurava, que ho acaronava, que ho defensava, que ho rehabilitava tot.

AVL

El patrimoni històric artístic de la comarca del Palància s’ha quedat avui sense un dels seus grans protectors. L’arquitecte que ho restaurava, que ho acaronava, que ho defensava, que ho rehabilitava, Enrique Martín Gimeno, ha mort en La Fe de València a l’edat de 63 anys, com a conseqüència d’una llarga i penosa malaltia degenerativa.

Va nàixer a Segorbe, el 10 d’abril de 1954, encara que la major part de la seua joventut la va passar a Xèrica.
Arquitecte superior urbanista per la Universitat Politècnica de València, va ser arquitecte municipal de Geldo, Altura, Toràs, Montant, Navaixes i Castellnovo.
En la seua curta carrera professional, interrompuda per la malaltia, que li ha costat la mort, va desenvolupar més de mil projectes de promoció privada, en la seua major part en la comarca del Palància, però també en altres poblacions de les províncies de Castelló, València, Alacant, Teruel i Albacete.
En el seu dens currículum destaquen les obres d’iniciativa pública. Va treballar per al Ministeri de Cultura, per a diferents Regidories i per a la Diputació Provincial.
Les seues actuacions més destacades han estat sempre vinculades al patrimoni. Va ser l’autor de l’Estudi Previ de la Cartoixa de Val de Crist d’Altura i un gran nombre de projectes de restauració, rehabilitació i consolidació de les seues ruïnes i elements arquitectònics; la recuperació de la muralla entre la torre del Botxí i de la Presó a Segorbe, l’estudi previ del palau i l’església de Sot de Ferrer, l’estudi previ i el pla director (coautor) de la Catedral de Segorbe, amb els projectes de rehabilitació corresponents per a l’exposició de la Llum de les Imatges; els projectes de restauració del convent dels PP. Servitas de Montant, la consolidació de l’església del Socós de Xèrica, els projectes de recuperació i restauració de l’Aqüeducte de Segorbe, la rehabilitació del llenç murario de la Catedral, l’adequació, consolidació i rehabilitació del Palau dels Ducs de Medinacelli de Geldo, la restauració i rehabilitació de les muralles medievals de Segorbe, el projecte de rehabilitació de la Fortalesa de l’Estel, de Segorbe, encara pendent d’execució…
També va col·laborar en els treballs presentats al Ministeri de Cultura per a la declaració de la Torre de les Campanes de Xèrica com a Monument Nacional, i la incoació d’expedient per a la declaració de Conjunt Històric-Artístic a Xèrica.
Va ser nomenat Arquitecte Conservador de la Cartoixa de Val de Crist per la Conselleria de Cultura.
Cofundador i primer president, de 2004 a 2008, de l’Associació Cultural Cartoixa de Valldecrist d’Altura. Participant en nombrosos congressos internacionals sobre cartoixes, tant a Espanya com a Itàlia, Portugal i Àustria.
Descanse en pau.

- Advertisement -
CatalanSpanish