24.7 C
Valencia

Arranca el Cim del Clima de Madrid sense Greta Thunberg

Greta Thunberg de 16 anys navega a contrarellotge per a poder participar en el Cim del Clima de Madrid, que comença hui dilluns i conclou el 13 de desembre.

- Publicitat -AVL

Caps d’Estat i de Govern, ministres, representants de governs de 196 països, organitzacions internacionals, grans empreses i organitzacions empresarials, actors de la societat civil i de diferents ONG ambientals de tot el món es congreguen del 2 al 13 de desembre a Madrid, en la XXV Conferència de les Parts de la Convenció Marco de Canvi Climàtic de l’ONU (COP25) per a tractar d’impulsar l’acció mundial contra l’emergència climàtica i implantar l’Acord del Clima de París.

Hui s’ha inaugurat el Cim del Clima i el president del Clima de Polònia, Michal Kurtyka, ha traspassat la presidència de la COP24 a Carolina Schmidt, ministra de Medi Ambient de Xile.

La Conferència es va traslladar a menys d’un mes de la seua inauguració des de Xile a Madrid, per les revoltes socials que es van deslligar al país llatinoamericà a mitjan octubre.

El lema és “temps d’actuar”, ocuparà set pavellons d’IFEMA que sumen un total d’uns 100.000 metres quadrats així com un espai addicional d’uns 13.000 metres quadrats en centres de convencions i sales de reunions distribuïts en ‘Zona Blava’ i ‘Zona Verda’, als quals se sumarà tot l’Eix de la Castellana, en el centre de la capital espanyola on es desenvoluparan diferents activitats culturals i socials al llarg d’aquestes dues setmanes en el qual s’ha batejat com a ‘Castellana Verda’.

Gretha Thunberg

Aquest canvi de seu va afectar els plans de la jove activista sueca Greta Thunberg que anava a estendre el seu missatge d’urgència climàtica des del Canadà fins a Xile, i va haver de buscar una alternativa per a creuar en plena tardor l’Atlàntic per a arribar fins a Madrid.

Greta Thunberg de 16 anys navega a contrarellotge per a poder participar en el Cim del Clima de Madrid, que comença hui dilluns i conclou el 13 de desembre.

La jove activista viatja al costat del seu pare i una parella australiana a bord del vaixell La Vagabonde i porta 18 dies en la mar. La seua arribada a Lisboa, està prevista per al dimarts i ha deslligat una gran expectació a la ciutat, on el seu recorregut marítim se segueix quasi en temps real.

Està previst que Greta participe en el cim del Clima per a provocar als responsables dels països una major ambició per a aconseguir realment l’objectiu de limitar l’augment de la temperatura del planeta a 1,5 °C. A més, l’activista vol participar en diverses activitats a Madrid.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,818FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià