11:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Arranca el procés participatiu per a reformar la Plaça de l’Ajuntament de València

'Pensem la Plaça' arreplegarà fins a desembre propostes que es traslladaran a Urbanisme perquè s'incloguen en el projecte final.

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Participació i amb el suport de la Regidoria de Desenvolupament Urbà, ha obert el procés participatiu amb el qual arreplegarà propostes per a dur a terme, “de la mà de tota la ciutadania”, la remodelació de la Plaça de l’Ajuntament. El pas és el “punt d’eixida d’un projecte gran i ambiciós”.

El tràmit, que es desenvoluparà fins a principis de desembre amb el títol ‘Pensem la Plaça’, pretén arreplegar a través de diversos mecanismes i grups de treball, les idees de “qualsevol persona”, d’aquells que “passen” per aquest enclavament diàriament o puntualment, que treballen en ell o que viuen en ell o a prop.

“Volem fer-ho entre tots, perquè siga de tots”, ha assenyalat la vicealcaldessa i titular de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, en la roda de premsa de presentació de l’inici del procés de participació. “Comencem a pensar la nostra plaça. Ja tenim un pla per a peatonalitzar-la i volem fer-ho de la mà de la ciutadania, de qualsevol persona que vullguen col·laborar i ajudar-nos a dissenyar, pensar imaginar o somiar la plaça del futur”, ha agregat.

Gómez, que ha comparegut amb la regidor de Participació, Elisa Valia, ha explicat que s’han fixat “tres punts” des dels quals “pensar la plaça” que abasten la connexió i accessibilitat; l’espai d’acord amb el paisatge, el mobiliari i la inclusió, i els equipaments i desenvolupament d’activitats com a “punt de referència” i “cor” de la ciutat i enclavament d’actes culturals i socials.

Les propostes que es presenten, com han precisat Sandra Gómez i Elisa Valia, tindran com a “límits” la reserva de l’espai per a la realització de les mascletaes, la recuperació d’espai per als vianants, l’existència de les parades de flors –encara que es repensaran i adequaran a les necessitats actuals– i el traçat de les línies d’autobusos de l’EMT que es determine des de la Regidoria de Mobilitat. La font, el jardí i l’estàtua que hi ha en l’actualitat no seran límits per a executar la reforma.

LLOC WEB

La Regidoria de Participació ha engegat un lloc web, www.pensemlaplaza.es, com a ferramenta per a facilitar el procés de participació. Les persones interessades a formar part d’ell podran inscriure’s en qualsevol dels grups que se’n van a definir en funció de tres àmbits de reflexió: criteris d’accessibilitat i mobilitat (Xarxa), criteris de connectivitat i habitabilitat (Espai Públic), i criteris d’usos i gestió (Activitat).

Entre el dimarts i principis de desembre es durà a terme el procés participatiu en diferents fases.

Últimas noticias

Contenido relacionado