22.2 C
Valencia

Arranca la campanya ‘Platges Segures’ per a reduir ofegaments

Qualsevol persona usuària podrà conéixer a través d'esta web l'aforament de cada platja en temps real, consells de seguretat i bones pràctiques

- Publicitat -AVL

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat Arcadi España, acompanyats per l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, han presentat este dimecres la campanya institucional ”Platges Segures’, dirigida a conscienciar sobre la necessitat de gaudir dels més de 270 quilòmetres de litoral de la Comunitat Valenciana d’una manera segura.

Durant la presentació, Bravo ha posat de manifest algunes de les xifres que han portat a la Generalitat a impulsar aquesta campanya que respon a un dels objectius que es van recollir en el Seminari de Govern celebrat al febrer.

En este sentit, Bravo ha explicat que “entre 2015 i 2019 van morir ofegades 251 persones en la Comunitat Valenciana i des de principi d’any hem de lamentar 28 defuncions”. Bravo ha afegit que “per este motiu, des del primer moment, el Consell es va plantejar una campanya que afermés la informació i la conscienciació ciutadana”, ja que “moltes vegades la imprudència provocada per una falsa autoconfiança sobre les capacitats físiques de cadascun o pel desconeixement de les característiques de les zones de bany estan darrere d’estes morts” i ha assenyalat que “és important gaudir del litoral que tenim però cal fer-lo de manera segura”.

La consellera de Justícia també ha instat als banyistes a “extremar les precaucions i fer sempre cas dels serveis de salvament i socorrisme i de les indicacions sobre bany que recullen les banderes de cada platja”.

Per part seua, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assenyalat que el sector turístic “és fonamental per a la Comunitat Valenciana i hem de potenciar-lo ara més que mai a través de la col·laboració entre administracions, recuperant la confiança de veïns i turistes, i sobretot, garantint la seguretat enfront de la COVID-19 i la seguretat dels banyistes a les nostres platges, reduint al màxim el nombre d’ofegaments”. Espanya ha afegit que “per a aconseguir-ho, no hem d’oblidar la necessitat de corresponsabilitat i de prudència per part de totes aquelles persones que volen gaudir de les nostres platges este estiu”.

Pàgina web i campanya de difusió

Amb l’objectiu de poder oferir a la població informació que puga ser d’utilitat per a reduir el risc d’ofegaments, des d’este dimecres, qualsevol persona usuària podrà accedir a la web de ‘Platges Segures’ consultar aquí en la que estarà disponible un mapa de geolocalització amb les més de 60 platges de la Comunitat Valenciana, elaborat per la Conselleria d’Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital i una fitxa d’informació de cada platja, que inclou l‘aforament en temps real, les característiques físiques, els serveis de socorrisme dels quals disposa i el missatge inequívoc que davant qualsevol emergència no cal dubtar a trucar al telèfon 1·1·2.

La web recull també consells preventius, recomanacions de seguretat per a banyistes, per a les persones que practiquen esports nàutics a més de totes les recomanacions específiques relacionades amb la COVID-19 que han de seguir-se este estiu per a acudir a la platja de manera segura.

Per a garantir el compliment d’estes mesures específiques posades en marxa amb motiu de la pandèmia, la Generalitat va incorporar el passat 1 de juliol a 1.000 auxiliars de platja que col·laboren en el control d’accés i aforaments a les platges i en l’ús correcte dels itineraris marcats per a l’entrada i l’eixida.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià