Arranca l’admissió d’alumnes del curs 2019-2020 amb més aules gratuïtes de 2 anys i ràtios més baixes en primària

El període d'admissió d'alumnat per al pròxim curs 2019-2020 a la Comunitat Valenciana s'ha iniciat aquest dijous i estarà obert fins al pròxim 17 de maig en Infantil i Primària, mentre que l'estudiantat de Secundària i Batxillerat presentarà les seues sol·licituds del 21 al 30 de maig

PublicitatAVL

El període d’admissió d’alumnat per al pròxim curs 2019-2020 a la Comunitat Valenciana s’ha iniciat aquest dijous i estarà obert fins al pròxim 17 de maig en Infantil i Primària, mentre que l’estudiantat de Secundària i Batxillerat presentarà les seues sol·licituds del 21 al 30 de maig.

El pròxim exercici escolar presentarà com a novetats un major nombre d’aules, en concret l’arranjament final contempla un augment de 388 unitats en tots els centres sostinguts amb fons públics (públics i concertats). Aquest és el còmput entre unitats creades i habilitades i suprimides i no habilitades. Inclou també les noves aules de 2 anys en col·legis públics (151 a Alacant, 58 a Castelló i 179 en la demarcació de València), segons dades de la Conselleria d’Educació.

PublicitatRovira  

Així mateix, hi haurà menys alumnes per classe, ja que la reducció de la ràtio que s’està aplicant progressivament en els diversos nivells arriba a primer curs de Primària amb un màxim de 25 estudiants.

Una altra de les novetats és la recuperació en totes les escoles del tutor generalista i la reducció de l’horari lectiu del professorat d’instituts, que passarà a 19 en una baixada progressiva que pretén arribar a 18 hores en el curs 2020-2021.

Quant a les aules gratuïtes de 2 anys, augmenten a 772 amb un total de 15.102 places és escoletes i escoles (9.700 en escoletes municipals, 2.360 en escoletes de la Generalitat i 3.042 en centres d’Infantil i Primària).

Cal recordar que el procés d’admissió és el tràmit que segueixen les famílies per a incorporar els seus fills i filles per primera vegada en el sistema educatiu valencià o quan decideixen canviar de centre per qualsevol motiu. Quan s’haja obtingut una reserva de lloc escolar a través del procés d’admissió, comença el període de matriculació.

Aquest procés és especialment rellevant per a les famílies que matriculen els seus xiquets nascuts en 2016 en el segon cicle d’Educació Infantil (3 anys) i per als qui vulguen matricular als nascuts en 2017 en les aules de 2 anys dels centres d’Infantil i Primària.

La previsió de places en Infantil de 3 anys és de 44.975. Per províncies, el repartiment és el següent: València ofereix 23.110; Alacant, 16.466, i Castelló altres 5.399.

En aquesta ocasió, s’ha realitzat un càlcul més precís per a aquesta estimació de places, ja que s’han comptabilitzat tots els municipis amb una ràtio de 23 alumnes i les aules mixtes dels centres rurals agrupats (CRA) a 20 i no a 25, han explicat des de l’administració educativa a Europa Press. La lletra ‘O’ marcarà el desempat en punts en el procés d’admissió de l’alumnat d’Infantil de 3 anys.

Així mateix, les famílies també poden matricular en el primer curs d’Educació Primària els xiquets i les xiquetes que hagen nascut en 2013.

Una vegada s’hagen comprovat i baremat les sol·licituds, la publicació de les llistes provisionals es farà el 30 de maig. Posteriorment, s’obrirà un període de reclamacions entre el 30 de maig i el 3 de juny, i una vegada ateses, es publicaran les llistes definitives de l’alumnat admés el 12 de juny. Les famílies podran formalitzar la matrícula del 13 de juny al 3 de juliol.

SECUNDÀRIA I BATXILLERAT
Quant a l’alumnat de Secundària i Batxillerat, la presentació de sol·licituds es realitzarà del 21 al 30 de maig i una vegada realitzada la baremació, es publicaran les llistes provisionals en els centres educatius el dia 11 de juliol.

Les reclamacions es podran realitzar de l’11 al 15 de juliol, i una vegada resoltes, es publicaran les llistes definitives de l’alumnat admés el 18 de juliol. La matriculació es formalitzarà entre el 19 i el 26 de juliol.

L’alumnat procedent de centres adscrits que no hagen sol·licitat plaça en un altre centre en el procés d’admissió podran avançar la matrícula del 20 al 27 de juny.