18.9 C
Valencia

Artistes fallers creuen que “el més raonable” és plantar i cremar les falles en les dates habituals

Els gremis recalquen que entén "l'abast de preocupació i mesures aplicades".

- Publicitat -AVL

La Federació dels Gremis i Artistes de Fogueres de la Comunitat Valenciana, composta pels gremis de València, Borriana i Alacant, considera que “el més raonable, donada la situació de falles ja acabades i transport realitzat, és acabar de plantar-les i cremar-les de les falles dins de les dates habituals”. Cal recordar que la cremà dels monuments es desenvolupa el 19 de març.

Així ho ha manifestat l’entitat en un comunicat fet públic després d’una reunió extraordinària mantinguda este dimecres després de l’ajornament de les Falles davant l’epidèmia de l’epidèmia COVID-19.

Els gremis recalquen que entén “l’abast de preocupació i mesures aplicades”. Davant esta situació, recomanen als artistes que no desmunten ni retiren cap falla ni element que tinguen en els carrers de qualsevol de les capitals i poblacions on se celebra la festa de les Falles mentre no se’ls garantisca “qui es fa càrrec del treball de desmuntatge i emmagatzematge de les falles”.

Es tracta d’una postura adoptada pels tres gremis “a causa de l’alt cost material i risc per a les persones que representen tal treball”, expliquen.

El col·lectiu, que es troben pendents que la Generalitat Valenciana, emeta el decret en el qual es detallen les condicions de la suspensió, aconsellen als artistes fallers que no realitzen cap transport en el dia de hui, a l’espera de les conclusions de les reunions pendents durant tot el dia amb les institucions festives i governamentals.

Finalment, expressen públicament “el major agraïment pel suport que ens estan donant les falles, mitjans de comunicació i amistats en les últimes hores”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià