17.2 C
Valencia

El II Congrés d’Arts Escèniques de Castelló analitza el futur del sector

La trobada marca l'inici de la Mostra d'Arts Escèniques de Castelló i compta amb el suport de la Regidoria de Cultura.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Castelló inaugura la Mostra d’Arts Escèniques amb la celebració del II Congrés d’Arts Escèniques, el qual se celebra el 14 i el 15 d’octubre en el Teatre del Raval. L’esdeveniment està organitzat junt amb l’Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Circ (AVETID) i serà el preludi de la sisena edició de la Mostra. Les jornades comptaran amb la participació de professionals del sector i administracions implicades en la programació cultura i serviran per a debatre sobre el sector cultural valencià en el context de la crisi sanitària.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha obert el congrés en companyia de Mª Ángeles Fayo, presidenta d’AVETID. Ruiz ha explicat que les arts escèniques professionals suposen més del 50% del pressupost de la partida d’activitats de la Regidoria, en una aposta per la professionalitat del món del teatre a Castelló, amb propostes consolidades i noves com el MUT, la Mostra, Grau de Circ, La Ravalera, Nadal al Raval i Nadal de Circ.

- Publicitat -

El II Congrés d’Arts Escèniques inclou quatre taules de debat sobre l’actualitat de les polítiques culturals i sobre realitat del sector en general. La primera de les conferències és “Política d’Arts Escèniques 2021-2023. Projecte escènic de futur” i compta amb la participació de la regidora de cultura de Castelló; la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, i el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto Garcia. Esta primera taula de debat va seguida d’un col·loqui sobre “Les accions de les associacions professionals enfront de la nova realitat”. Després, està programada la conferència “Circuits escènics. Començant un nou viatge” i, finalment, arribarà debat sobre els “Centres de producció i creació. Model de referència de noves realitats”.

Participen també en estes jornades la Federació Estatal d’Associacions d’Empreses de Teatre i Dansa (Feateda), l’Associació de Professionals d’Arts del Carrer (Patea), la Federació Estatal de Companyies de Dança (Feced), i la Federació de Companyies de Circ (Circo Red). També hi ha previst un espai per tractar l’actualitat dels circuits escènics, on participen l’IVC, la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de titularitat Pública; i la Xarxa de Teatres Alternatius. Finalment, el Congrés d’Arts Escèniques debat sobre els centres de creació i producció amb els responsables de projectes com Harrobia, l’Escorxador o el mateix IVC.

Circ i dansa per a obrir els espectacles de la Mostra

- Publicitat -

El primer l’espectacle de circ de la Mostra serà dijous 15 amb La Troupe Malabó i el seu ‘Oníricus’ (17.30 hores, la plaça Hort dels Corders). Seguidament, la Mostra continuarà amb la dansa de l’espectacle (R)MINDS (a les 19.30 hores, al Passadís de les Arts). Tota la programació es pot consultar mostracastello.com.

La sisena edició de la Mostra constarà de sis jornades de teatre i música, amb 19 espectacles teatrals, dels quals set són estrenes nacionals. Les actuacions de teatre estan repartides en dos caps de setmana, del 15 al 18 i del 23 al 24 amb una programació més familiar. Quant a la música, el cap de cartell serà La Habitación Roja, qui actuarà dissabte 17 (20.00 hores, Passadís de les Arts). L’objectiu de La Mostra és donar suport a les companyies, artistes i grups de Castelló, les comarques del nord i de tot el territori valencià en uns temps complicats per al sector cultural.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El nou Estat d’Alarma de Sánchez legitima les mesures anunciades per la Generalitat

El 'toc de queda' o la restricció de les reunions a sis persones coincideixen en les mesures ja adoptades per la Comunitat Valenciana.

Castelló passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.

Benicarló lliura els Premis Literaris 2020 en un acte restringit per la pandèmia

L'Auditori Pedro Mercader ha acollit l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020, l'esdeveniment cultural més important de l'any a Benicarló. A causa de la pandèmia, l'acte ha quedat restringit a les autoritats locals, guanyadors i patrocinadors.

Comerç comença els tràmits per a reformar la nau de pescateria del Mercat del Cabanyal

També es troba en procés de licitació la rehabilitació de la façana i de la coberta del mercat

El MUCC crea un nou itinerari històric sota el títol ‘Espais de Memòria’

La ruta recordarà els llocs clau del període comprés entre la Segona República i el final de la dictadura franquista
- Advertisement -

: Valencià