23.1 C
Valencia

L’Arxiu Municipal de Borriana demana la col·laboració ciutadana per a crear un històric del Covid-19 a la ciutat

La ciutadania podrà enviar fotos, vídeos, documents i testimoniatges del que passe durant el confinament, perquè quede tot arxivat.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Borriana ha llançat una campanya per a crear un arxiu que arreplegue tot el que haja passat i el que s’haja viscut a la ciutat durant el confinament pel Covid-19.

L’objectiu, segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, passa per contar amb fotografies, vídeos, documents i fins i tot testimoniatges, “un període de temps rellevant en la nostra societat, i guardar informació del que ha passat, passa i passarà a la nostra ciutat”.

Granel ha manifestat que “tots som conscients de la greu situació actual que estem vivint a causa de la pandèmia de coronavirus, una situació que passarà a ser històrica i que l’Arxiu Municipal està treballant per conservar i documentar”.

Per això, l’Ajuntament de Borriana anima la ciutadania del municipi a participar en la recollida i preservació d’evidències sobre els efectes socials del Covid-19, i que cedisca a l’Arxiu Municipal els testimoniatges més rellevants de la seua experiència.

Tal com ha exposat Granel, es tracta de “compartir tot tipus de documents en forma de textos, vídeos, àudios, dibuixos o fotografies, amb l’objectiu de crear un fons documental que relate com va viure Borriana l’estat d’alarma, el confinament i la crisi provocada pel Covid-19”.

Un fons documental que inclouria experiències personals, familiars, de l’àmbit laboral, imatges de la ciutat amb els carrers buits, dibuixos infantils, cartells de comerços i empreses, iniciatives que mostren la solidaritat entre veïns, homenatges al personal sanitari, entre d’altres.

Les persones interessades poden enviar tot el material que creguen oportú per correu electrònic a arxiu@burriana.es en forma de fitxer adjunt o fent servir serveis gratuïts d’intercanvi de fitxers com WeTransfer, cas que siguen de molta grandària. Un camí finalitze el confinament també es podrà cedir la documentació, tant en format digital com en paper, de forma presencial a l’Arxiu Municipal.

L’Arxiu Municipal garantirà tant la conservació com el futur accés a tota aquesta documentació. Perquè això siga possible, els qui envien el material hauran de fer constar l’autor (nom de la persona física o jurídica), la ubicació (carrer o zona aproximada) i un títol (per a identificar el contingut). A més, hauran d’indicar que cedeixen els drets de reproducció (còpia), distribució (consulta i posada a la disposició del públic) i difusió a l’Ajuntament de Borriana.

“Estem passant per un moment històric per a la nostra ciutat i, a més de passar-lo de la millor manera possible, és important també que el documentem perquè podrem saber dins de molts anys el que va passar a Borriana durant el Covid-19”, ha conclòs Vicent Granel.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià