Arxiven la causa del contracte de Vivenda amb Crespo Gomar, l’última sobre el finançament de PSPV i Compromís

La jutgessa conclou que "no resulta degudament justificada la perpetración dels delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics". En tot cas, la instructora ha acordat remetre les actuacions dutes a terme en la investigació al Tribunal de Comptes per si existira responsabilitat comptable

La titular del Jutjat d’Instrucció número 24 de Madrid ha acordat el sobreseïment provisional del procediment en el qual investigava presumptes irregularitats en el contracte de publicitat concedit pel Ministeri de Vivenda a Crespo Gomar, la consultora que va treballar per al PSPV i ha sigut investigada en diverses causes. Es tracta de l’últim cas la instrucció del qual romania oberta pel presumpte finançament irregular del PSPV i Compromís.

Així ho ha acordat la magistrada en una interlocutòria datada aquest passat dijous i contra el qual cap recurs en un termini màxim de cinc dies. Aquestes diligències estaven obertes per la possible comissió de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics i s’ha arxivat provisionalment a petició dels acusats, l’Advocacia de l’Estat –que representava uns altres dels fins ara imputats– i amb l’adhesió de Fiscalia i davant de l’oposició de l’acció popular, el PP i diputats del grup ‘popular’ en Les Corts.

La jutgessa conclou que “no resulta degudament justificada la perpetración dels delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics”. En tot cas, la instructora ha acordat remetre les actuacions dutes a terme en la investigació al Tribunal de Comptes per si existira responsabilitat comptable.

ValenciàEspañol