21.1 C
Valencia

ASAJA crea una borsa de treball a Castelló per a les campanyes de recol·lecció

FEPAC-ASAJA difondrà esta iniciativa entre empresaris i agricultors castellonencs per a promoure l'ocupació agrària.

- Publicitat -AVL

l’empresariat i els agricultors castellonencs la borsa de treball que ha posat en marxa ASAJA al costat de l’empresa ESRI Espanya (líder mundial en tecnologia Location Intelligence) per a canalitzar les demandes d’ocupació que es registren cap als empresaris agraris que necessiten mà d’obra de cara a les diferents campanyes de recol·lecció.

Segons els càlculs, el sector agrari requereix, per als pròxims mesos, un volum de treballadors que oscil·la entre 100.000 i 150.000 eventuals en tota Espanya. En el cas de la província de Castelló, FEPAC-ASAJA encara no té constància de demanda de treballadors, però en tot just unes setmanes començarà la recol·lecció de meló en la zona de Benicarló i Almenara i més endavant la recol·lecció de la verdura d’estiu, la qual cosa sí que propiciarà aqueixa necessitat sobretot en la zona nord de la província.

El president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, ha explicat que “en el cas de la província de Castelló no podem quantificar la necessitat de llocs de treball que hi haurà perquè encara és ràpid. Però quan en unes setmanes comence la recol·lecció de meló, tomaca en la zona d’Alcalà de Xivert i altra verdura d’estiu serà quan hi haja més necessitat de treballadors. Per a llavors volem que ja es conega esta plataforma i siga d’utilitat per a ocupar llocs de treball en el sector agrari castellonenc”.

És per això que Guinot ha assegurat que “el que sí que estem fent ja és donar a conéixer esta nova eina que acosta oportunitats de futur, facilitant la creació de llocs de treball i riquesa en el nostre sector, que és el que perseguim”.

Una bossa digital d’ocupació que ja està activada
Esta plataforma, a través de la qual els demandants d’ocupació de tota Espanya canalitzen les seues sol·licituds de treball i els oferents poden disposar de la demanda real de treballadors per localitats, està operativa des del passat 8 d’abril, dia en què es va publicar l’RD del Govern amb mesures urgents de caràcter temporal en matèria d’ocupació agrària. Per a accedir a la mateixa els interessats hauran de fer-ho a través de la web d’ASAJA www.asaja.com emplenant un formulari on hauran d’incloure les seues dades personals, així com el seu domicili i les campanyes agràries en la qual volen participar.

Una vegada recollits les dades ASAJA, des de FEPAC-ASAJA com la seua delegació provincial a Castelló, podrà veure en un quadre de comandament quants treballadors estan registrats a la província, en quines campanyes volen participar i, el més important: on viuen. D’esta manera, i valent-se de mapes intel·ligents, cada delegació podrà anar distribuint als treballadors en funció de la normativa de moviment actualment vigent, respectant les normes de proximitat del terme municipal o municipis confrontants per a reduir els desplaçaments.

Amb esta eina i l’àmplia implantació d’ASAJA en tot el territori nacional, volem contribuir a pal·liar el greu problema que preocupa, d’una banda, a milers d’empresaris agraris que veuen com les seues produccions poden quedar-se en el camp sense ser recollides, i per un altre, a milers de treballadors es troben sense treball i corren seriós perill de no poder recuperar-ho.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià