14.7 C
Valencia

Ascer assumirà canvis per afrontar la “desacceleració” d’un sector que ha crescut un 3%

El president de l'associació d'empreses ceràmiques, Vicente Nomdedeu, declina fer vaticinis pel 2020 però estima que el creixement podria ser inferior al 3%, xifra amb la que previsiblement es podria tancar l'exercici actual tot i la baixada de la producció d'un 5%.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

“La producció del sector ha baixat un 5% però en canvi els resultats, fins ara, a espera de les últimes dades, són més optimistes del que preveiem perquè el creixement està al voltat del 3%”. Amb estes paraules ha descrit este divendres, el president d’AscerVicente Nomdedeu, les principals xifres del balanç anual del sector ceràmic, en la trobada nadalenca amb la premsa.

Nomdedeu s’ha referit també a la paralització de la indústria per la falta de govern i per tant la incertesa que genera tindre “tota una bateria de propostes que no podem presentar”. “Tal vegada si un dia deixaren de cobrar quan estant en funcions, ho farien més apresa!”, ha bromejat. Tot i això, el president d’Ascer ha estat molt prudent en referir-se a previsions futures encara que sí que ha analitzat alguns punts claus que poden fer girs importants, “a favor o en contra”, depenent de les circumstàncies, però “amb la ‘desacceleració’, que és una realitat, encra que el nostre sector no és dels primers a rebre l’impacte no crec que les previsions arriben a la xifra d’enguany, que ja és baixa encara que l’esèraven pitjor en un primer moment”.

En termes d’exportacions, per exemple, ha reconegut que en mercats estratègics com el d’Estat Units estan creixent i que mesures com els aranzels imposats a la Xina afavoreixen molt este creixement, a més d’afegir que també “s’està ‘prenent’ quota a altres competidors”. De tota manera, també ha assenyalat que encara que tal vegada la facturació d’Estats Units podria inclús superar a la de França, “la batalla serà dura perquè ja ha eixit inclús una campanya a favor del vinil i per poder potenciar la ceràmica es necessitaran molts diners per ressaltar les seues propietats”.

I precisament també a la necessitat de millorar en màrqueting de mercats és un dels altres dels aspectes al que s’ha referit quan s’ha parlat dels preus de la ceràmica italiana. “Han aconseguit que el seu producte tingui el preu que el client està disposat a pagar per ell, i són molt més cares. Nosaltres som capaços de fer producte amb menys preu, i cada dia som millors fent producte, en això no hi ha cap dubte, però ens falte aprendre eixe màrqueting de mercat”.

- Publicitat -

MESURES MEDIAMBIENTALS: “UN ‘CASTIC’ EN DESIGUALTAT DE CONDICIONS

Pel que fa als mercats competidors i a la situació del sector, un dels punts en què tal vegada més ha insistit el president d’ASCER és el de la reiterada falta de competitivitat que suposa pel sector espanyol “competir amb altres països que no estan sotmesos a les mateixes mesures mediambientals”. Al respecte, Nomdedeu ha insistit que els competidors “no tenen les mateixes regles de joc… i una de les propostes que podrem plantejar, quan hi haja govern i el país no estiga paralitzat és que d’alguna manera estigueren ‘penalitzats’ aquells productes procedents de països que no compleixen la mateixa normativa”. “Açò és un càstig tremend perquè no és per a tots igual, (…) tres províncies xineses, contaminen més que tota Europa, ha afegit.

- Publicitat -

A més, en termes de xifres, el secretari general d’AscerAlberto Echevarria, s’ha referit al fet que en els últims anys la factura pel compliment de les mesures referides a la normativa mediambiental han suposat 20 milions d’euros dels quals, 11 s’han assumit durant l’últim any. Amb la qual cosa la previsió és que la factura passe de 20 a 200 milions. Al respecte, Nomdedeu ha afegit que amb estes mesures “els qui es quedaran sense treball seran el més Quixots”.

CANVIS EN LA DIRECTIVA I EL FUNCIONAMENT D’ASCER

Amb la premissa clara de la necessitat d’adoptar-s’hi a la realitat de l’entorn, el president d’ASCER ha aprofitat per a explicar alguns dels eixos dels canvis que van tindre lloc en la Junta directiva d’este dijous on es va triar com a nou vicepresident a Miguel Nicolás, de 39 anys i representant a una empresa “de tamany mitjà-menut” i que per tant con ell mateix ha explicat simbolitza la “representativitat de tot tipus de plantejaments empresarials que el nou ecosistema vol tindre”.

En este sentit, les apostes seran focalitzar-se més en les necessitats dels associats per oferir els serveis necessaris, augmentar la relació amb la resta de clústers, entenen que això, “és una eina de força per poder anar després units a demanar a Brussel·les o allà on s’acorden les polítiques que ens afecten”, ha especificat Nomdedeu, i “enfortir les relacions amb els italians”.

Pel que fa al funcionament intern de l’associació també s’ha parlat del reforç de professionals de la casa inclús d’incloure altres candidats que poden aportar noves visions i que es van quedar fora de les eleccions de la junta.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,302FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Puig afirma que “Els valencians son conscients que hi haurà restriccions per Nadal”

El president ha instat a "ser conscients que seran un Nadal diferent" però ha apel·lat a "viure-les amb intensitat".

Turisme Comunitat Valenciana sorteja 10 caixes de taronges entre els seus seguidors d’Instagram

El sorteig es realitzarà a través del seu compte d'Instagram i finalitzarà dilluns que ve 30 de novembre.

Castelló aprova agrupar i pagar fins en huit quotes tots els tributs del 2021

El Ple dóna llum verda al nou sistema de pagament que agrupa els impostos d'IBI, fems, vehicles, i IAE entre altres i permet fraccionar-los en trimestres, o en cinc o huit pagaments anuals.

La Reina Letizia presidirà la cerimònia dels Premis Rei Jaume I

La Reina Letizia presidirà la cerimònia que se celebrarà dilluns que ve en la Llotja dels Mercaders de València.

La Fira de Nadal dinamitza el comerç local a càrrec de companyies de Vila-real

La Fira de Nadal fa costat a l'empresa local amb 50 activitats de dinamització comercial a càrrec de companyies de Vila-real.
- Advertisement -

: Valencià