Asenjo, o com els porters també guanyen partits

Asenjo va tenir una de les millors actuacions des que és porter del Villarreal CF.

Publicitat

Una excepcional actuació de Sergio Asenjo que va aturar dos penals a la porteria grogueta va donar la victòria i els tres punts al Villarreal.

En una setmana difícil en la cosa esportiva per l’eliminació de competició europea que el Villarreal CF va patir enfront l’Olimpique de Lyon i els problemes judicials d’un dels seus jugadors, Semedo, els groguets arribaven a un partit difícil, enfront un rival molt organitzat i que es trobava en una bona ratxa de resultats.

PublicitatRovira  

Els nervis per aconseguir una bona actuació no es van notar d’inici. Els jugadors del submarí aconseguiren trenar la primera jugada al minut 2 de partit. Samu Castillejo filtra un baló mesurat al moviment de Carlos Bacca, que posa un baló a la vora de l’àrea menuda i Enes Unal sols ha d’espentar-la per aconseguir el primer i definitiu gol.

El Villarreal treia avantatge molt prompte, un fet que donava la possibilitat als de Calleja de controlar la pilota i els temps del joc, però no ho va aconseguir. El Getafe va lluitar tots els balons i va dificultar molt la circulació entre els jugadors gorguets.

Al minut 35, una errada de Javi Fuego es va convertir en penal a favor dels visitants, tot i les acalorades protestes dels jugadors locals. El davanter del Getafe, Ángel, era l’encarregat de patejar la pena màxima. Sergio Asenjo l’últim recurs del Villarreal per a desbaratar tan clara ocasió. I en un moment d’inspiració espontània -Asenjo sols havia intervingut en el joc en dues ocasions anteriors- el porter palentí va endevinar la trajectòria de l’esfèric i va detindre un penal en un moment crucial per al seu equip, que arribava al descans amb l’avantatge que li donava el gol d’Unal.

Però la segona part va començar com finalitzava la primera. Amb un Villarreal molt nerviós, descol·locat i cometent moltes errades. En una internada dels madrilenys, Jaume Costa ensopegà amb un dels davanters del Getafe, provocant el segon penal en contra en menys de 20 minuts de joc.

Aquesta vegada seria Jorge Molina l’encarregat de llançar des dels 11 metres. Asenjo baix els pals de l’equip local. I en la segona arrancada d’inspiració del migdia a l’Estadi de la Ceràmica, el porter aconseguia desbaratar tan clara oportunitat, salvant del segon gol en contra al seu equip.

“No sóc un especialista a parar penals, però avui he pogut ajudar a l’equip per aconseguir la victòria”

A partir d’aquesta jugada la moral dels visitants va caure en picat, fet que van aprofitar els jugadors del Villarreal per a controlar el baló, minimitzar el perill del rival i aconseguir sumar 3 punts importants per a consolidar-se en places que donen accés a competició europea per a la pròxima temporada.

“No sóc un especialista a parar penals, però avui he pogut ajudar a l’equip per aconseguir la victòria”, declarava el porter del Villarreal CF en finalitzar l’encontre.

L’actuació de Sergio Asenjo va ser la demostració que els porters, molt lluny de poder contribuir amb gols, també poden guanyar encontres evitant que els rivals sumen al marcador. I si és per partida doble, el mèrit ben mereix un reconeixement en forma d’aplaudiment i reverències.

El cas d’Asenjo, a més, és doblement mereixedor de l’admiració del món de l’esport, després d’haver aconseguit recuperar-se de dues lesions molt greus i mantenir el seu millor nivell esportiu en tot moment.

Ahir ens va demostrar que, sens dubte, és un dels millors porters de la lliga espanyola.

PublicitatJuega Limpio Orihuela