Dos joves acusats d’asfixiar fins a la mort amb una bossa de plàstic un home a València neguen el crim

Un d'ells ha reconegut haver tingut relacions sexuals puntuals amb la víctima a canvi de diners.

PublicitatAVL

Dos joves de 20 i 23 anys acusats d’asfixiar fins a la mort amb una bossa de plàstic i una corda un home i de robar-li en el seu domicili de València neguen el crim. Un d’ells, que ha reconegut haver tingut relacions sexuals puntuals amb la víctima a canvi de diners, ha assegurat davant el tribunal que el dia dels fets no va estar al domicili de l’home ni li va veure.

Estos joves s’han assegut hui davant un jurat popular en l’Audiència de València acusats d’un delicte d’assassinat i d’un altre de robatori amb violència comés a casa habitada amb la circumstància agreujant d’abús de superioritat. Tots dos s’enfronten a la pena de 28 anys de presó, segons reclama provisionalment el ministeri fiscal.

PublicitatRovira  

Els fets es remunten al 7 de desembre del 2016, en una vivenda de l’Avinguda Peris i Valero de València en la qual residia la víctima. Eixe dia els acusats, segons el relat del fiscal, es van presentar en la casa de l’home, de 63 anys, amb la intenció d’apoderar-se de diners i altres objectes de valor que pensaven que poguera tindre en el domicili.

Una vegada allí van començar a colpejar en el cap la víctima i a desplaçar-la per diferents zones de la casa amb les mans lligades amb un cable intentant que els indicara els llocs en els quals guardava els diners.

Després de donar-li nombrosos colps que li van provocar diverses ferides al davant, llavis i cap, els acusats van decidir acabar amb la vida de la víctima per a evitar que poguera explicar l’ocorregut i identificar-los. Li van col·locar una bossa de plàstic en el cap, la van nugar al coll amb una corda i van estrényer fortament fins a asfixiar-ho.

Els joves van registrar la casa i es van apoderar d’una targeta de crèdit amb la qual es van traslladar fins a Alzira (València) i van intentar traure diners en un caixer, si bé l’operació els va ser denegada.

TRES O QUATRE ANYS
Un dels acusats que ha declarat hui davant el jurat ha negat el crim. Ha explicat que coneixia a la víctima des de feia tres o quatre anys i ha concretat que va mantindre relacions sexuals amb ell en dues o tres ocasions a canvi de diners.

Coincidia amb ell també en un club, al qual el jove anava quan necessitava diners, “perquè allí es pagava pel sexe”, ha concretat. El dia del crim ha afirmat que no va estar a casa de la víctima i ha postil·lat que feia huit o nou mesos que no ho veia. També ha narrat que eixa nit va veure l’altre acusat quan ell es trobava amb uns amics i li va acompanyar a Alzira juntament amb altres persones perquè li’l va demanar. Allí va intentar traure diners l’altre acusat, ha dit.