Aspe sol·licita una reunió urgent amb el Conseller d’Habitatge

La compra per part d'un "fons voltor" provocarà la no renovació de 51 contractes sense existir una alternativa habitacional per a les famílies.

Jonatan Molina, regidor d'habitatge d'Aspe
PublicitatAVL

L’Ajuntament d’Aspe, en nom de l’Alcaldia i de l’àrea de Serveis Socials i Habitatge ha dirigit un escrit al Gabinet del Conseller d’Habitatge per a sol·licitar una reunió urgent per a abordar la situació de 51 famílies d’Aspe que poden veure’s desnonades en els pròxims mesos. Una d’estes famílies, després d’haver negociat la renovació i amb informes socials favorables per part de l’Ajuntament, han rebut una negativa per resposta i tenen de data fins al 31 de gener per a abandonar l’habitatge.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) d’Aspe va mantenir una reunió amb l’Alcalde d’Aspe, Antonio Puerto, i el regidor de Benestar Social i Habitatge, Jonatan Molina, en la qual van traslladar les dades de les famílies que pròximament poden quedar-se sense habitatge i sense possibilitat d’accedir a una altra. Esta situació s’ha generat per la venda d’un “paquet” d’estos lloguers per part de l’entitat bancària a un anomenat “fons voltor”, el qual no està disposat a negociar una renovació d’estos lloguers socials.

PublicitatRovira  

Després d’haver mantingut converses amb la Direcció General del EVHA (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl) i la d’Emergència Habitacional, s’ha decidit sol·licitar una reunió urgent amb Rubén Martínez Dalmau, conseller d’Habitatge, vicepresident segon de la Conselleria i líder d’Unides Podem a la Comunitat Valenciana. Martínez Dalmau ja va visitar Aspe el novembre passat on a més de parlar de la construcció de 42 habitatges públics per a joves també se li va transmetre en una reunió la situació d’estes famílies.

“Des de l’Ajuntament estem disposats a moure’ns el que faça falta per solucionar este gran problema que estan patint els nostres veïns però les administracions locals no disposem d’empara legal ni tampoc d’habitatge públic com per a donar resposta a este problema, per la qual cosa volem demanar solucions al conseller i el trasllat d’esta problemàtica al Govern d’Espanya perquè elabore un marc jurídic que protegisca a les persones més vulnerables d’estos “fons voltor””, declara Jonatan Molina, regidor d’habitatge.

Publicitat