30.8 C
Valencia

El Dia Internacional de les Persones amb Asperger uneix l’associació TEA i l’UJI amb una mirada ‘en femení’

L'objectiu de la mostra és visibilitzar i donar veu a les dones amb síndrome d'Asperger i TEA (trastorn de l'espectre autista)

- Publicitat -AVL

L’associació sense ànim de lucre de persones amb TEA i les seues famílies de la província de Castelló (ASPERGER) i el Departament de Psicologia, Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia de la Universitat Jaume I ha preparat una exposicio amb motiu de la commemoració el 18 de febrer del Dia Internacional de les Persones amb Asperger. La mostra pot ser visitada des de dimarts 18 fins a dilluns 24 de febrer al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials del campus universitari.

Amb el títol «Asperger-TEA en femenino», l’objectiu de la mostra és visibilitzar i donar veu a les dones amb síndrome d’Asperger i TEA (trastorn de l’espectre autista). Per això, s’aborden de forma creativa temes relacionats amb les característiques diferencials de les dones amb Asperger-TEA, les diferències entre homes i dones, les incògnites sobre les seues fortaleses, els estereotips i tòpics més comuns, acompanyats per consells psicoeducatius per a fomentar la seua inclusió en la societat.

La major part del material ha estat creat per part de l’alumnat del Màster de Psicopedagogia en l’assignatura SAW010 (Atenció Psicoeducativa a alumnat amb TEA) impartida per la professora Clara Andrés Roqueta, a partir d’una intervenció real sobre una jove amb Síndrome d’Asperger, Karen Andrés Fernández, qui va exposar a l’alumnat del màster en una sessió conjunta les seues experiències vitals. A més, en la mateixa sessió, la psicòloga Ana Ballesteros, directora tècnica de l’Associació d’Asperger Castelló, va realitzar una xerrada sobre TEA en femení i va proporcionar diferents materials als alumnes perquè construiren el material visual.

L’exposició consta de diversos panells informatius i interactius (infografies, murals i pòsters) amb informació sobre l’Associació Asperger Castelló; dones rellevants en la investigació sobre el TEA; una secció realitzada per l’alumnat que inclou les diferències de gènere en el Síndrome d’Asperger-TEA, algunes característiques diferencials de les dones amb este trastorn; la colisió amb les expectatives de gènere; les fortaleses de les dones amb aquest síndrome i el consells per a voler-se; i una secció audiovisual amb distints testimonis de dones amb síndrome d’Asperger-TEA.

A més, les diferents seccions compten amb alguns aspectes interactius amb el propòsit que les persones que visiten l’exposició, compartisquen i difonguen en xarxes socials (etiquetes #dejatuhuellaTEA i #TEAenfemenino, i etiquetar el compte @aspergercastello) el seu contingut. Per exemple, hi ha una màscara gegant (amb el lema “Totes tenim una màscara social. Però darrere d’aquesta màscara hi ha una veritat personal. El que de debò som i del que som capaços”), un braç poderós (amb el lema “Tots i totes tenim fortaleses, escriu ací una de les teues”), xicotetes papallones per a deixar el teu consell (amb el lema “MárcaTEA un consell”), i un panell per a deixar la teua petjada (amb el lema “Tots en formem part: pringa’t per la inclusió, deixa la teua petjada”).

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.
- Advertisement -

: Valencià