Sis aspirants a Reines i 21 candidates a ‘Dames de la Ciutat’ opten a representar Castelló

Un dels requisits obligatoris és haver sigut Madrina i una de les joves que s'ha quedat fóra denúncia en xarxes socials que "per segon any consecutiu", no aconsegueix l'aval de la seua Gaiata.

La llista amb els noms de les sis aspirants a Reina de les Festes de Castelló, infantil i major, i les vint-i-una joves i menudes que opten a Dama de la Ciutat, es farà pública este dilluns al tauler d’anuncis del Palau de la Festa. Un cens de candidatures respecte al qual fins a les 14.00 hores d’eixe mateix dia es podrà presentar al·legació en cas que siga pertinent. Tot, tres dies abans que tingui lloc la votació per l’elecció de Reina i Dames del 2020.

Enguany són tres les joves que aspiren a ser la màxima representant de Castelló i deu les candidates a conformar la seua cort d’honor. I pel que fa a la candidatura infantil, hi ha tres xiquetes aspirants a vestir la banda verda i onze a ser Dames de Ciutat infantils. Unes xifres molt semblants a les d’altres anys, 16 candidates adultes i 13 menors el 2018, i també alguns casos que es repetixen. De fet, a les xarxes socials, una de les ‘Madrines’ que aspirava a poder presentar tota la documentació per optar a Dama de la Ciutat, denúncia en facebook que “per segon any consecutiu” es queda sense esta possibilitat perquè no aconsegueix la signatura necessària dels membres de la seua Gaiata, com requereix l’annex 4 de les bases, per poder presentar la seua candidatura. I és que l’any passat ja va ser exclosa per este mateix motiu, encara que enguany no ha arribat a tramitar els documents en trobar-se en idèntica situació a la de l’any anterior.

Rovira  

Tot i això, pel que fa a la ‘paperassa‘ que ha arribat al Patronat de Festes, asseguren des de l’entitat que, de moment, està tot correcte “pel que fa a documents i requisits en totes les candidatures”. Un total de 25, ja que dues de les xiquetes opten tant a Reina Infantil com a Dama de la Ciutat, amb la qual cosa es tracta d’una doble candidatura.

Pel que fa als tempos, si el cens de les 40 persones que a través del Patronat Municipal de Festes seran les encarregades de triar a les 14 representants femenines, les dues Reines de les Festes de Castelló i les seues respectives Corts d’Honor, ja es va fer públic esta setmana, el cens de les candidates es penjarà el dilluns 29 al tauler d’Anuncis del Palau de la Festa i el dijous 1 d’agost, es farà l’elecció.

Com ja anunciara Actualitat Valenciana, la proximitat dels passats comicis i l’ajust del calendari per constitució d’Ajuntament i per tant per la designació de càrrecs, ha fet que enguany les dates es dilaten un poc més del que és habitual per això, el Consell Rector del Patronat es va veure obligat a traure un Decret perquè amb les mateixes bases de l’any passat poguera iniciar-se tot el procés de presentació de candidatures per l’elecció de Reina i Dames de la Ciutat per les Festes de Castelló.

PublicitatJuega Limpio Orihuela