Assalt groguet al Bernabéu

537

L’equip groguet fa història i s’enduu la victòria front el Reial Madrid en el primer assalt del Villarreal al Bernabéu.

L’equip de Javi Calleja arribava a Madrid amb sonores baixes provocades per l’activitat frenètica que el mercat d’hivern ha experimentat els primers dies de 2018.

Era un encontre que els de La Plana tenen marcat al calendari com a un dels més importants de la temporada.

Tradicionalment, el Villarreal ha desplegat molt bon joc i ha estat molt prop de donar la campanada al camp dels blancs però, malauradament, el Reial Madrid sempre havia aconseguit donar-li la volta.

El de dissabte era un partit fonamental en les esperances dels de Calleja de mantenir-se en la lluita per les posicions que donen dret a jugar competició europea i que a hores d’ara tenen fins a 9 equips amb possibilitats clares d’ocupar-les.

Les necessitats d’uns i altres confrontaven clarament. Mentre que els de Zinedine Zidane estaven obligats a guanyar el partit per a frenar la crisi de joc i resultats que pateix el seu equip, els de Javi Calleja tenien clar que sumar un punt al Bernabéu era un bon resultat.

En un partit on l’equip groguet va saber estar i defensar la seua porteria amb tots els seus recursos i en el que l’equip local es va trobar una vegada i una altra amb un magnífic Sergio Asenjo, es van fer notables les diferències estratègiques plantejades.

Calleja va proposar un partit d’espera i ordre. Un esquema en el qual els madridistes no tingueren la facilitat de moure el baló amb velocitat. I aquesta tàctica va funcionar.

La xarxa de jugadors que va disposar l’entrenador dels ‘groguets’ obligava els madridistes a jugar-se balons des de posicions llunyanes. Tant és així que de les 28 vegades que els blancs van disparar a porteria, tan sols van aconseguir 7 ocasions clares en què el baló anava entre els tres pals. Asenjo, amb una excel·lent actuació va fer la resta per a mantenir la porteria del submarí a zero.

Ja en la segona part, amb el rival menys intens pel desgast físic de la primera part, el Villarreal va aconseguir estirar les línies i proposar una defensa més avançada que permetia atacar amb major facilitat. I les ocasions no van tardar a arribar per als de Calleja.

La segona part va ser una anada i vinguda d’ocasions per als dos equips. Carlos Bacca i Enes Ünal van tenir dos molt bones ocasions per avançar el Villarreal. Però a la darrera de les contres que va tenir, en una bona cavalcada per banda de Denis Cherishev, l’exjugador madridista va posar el baló al centre de l’àrea de castic per al turc Ünal, que va fallar davant Navas.

El rebot va afavorir la segona línia on arribava Pablo Fornals, que amb un lleuger toc ple de classe va superar per alt la defensa local per a posar el 0-1 al marcador al minut 87 de partit.

A la fi, 3 punts daurats per als ‘groguets’ en un camp on sempre havien demostrat l’equip que són, però del qual no havien pogut treure mai el màxim de punts.

Una victòria històrica per al Villarreal que els posa a tan sols 1 punt de zona Champions i que demostra el bon treball que des de la direcció esportiva porten fent les darreres temporades.