Associació Dret a Morir: “El que per a nosaltres és un acte d’amor es converteix en acte punible per al Codi Penal”

Es mostren "esperançats" per la possible aprovació durant la pròxima legislatura d'una llei que regule l'eutanàsia

El president de l’Associació Dret a Morir Dignament, Javier Velasco, ha assegurat aquest divendres que el que per als membres d’aquesta entitat és “un acte d’amor es converteix en un acte punible per al Codi Penal”.

Així s’ha manifestat sobre el cas d’Ángel Hernández, que va subministrar a la seua dona malalta d’esclerosi múltiple en fase terminal una substància letal que li va provocar la mort, després que ella li’l demanara. Se l’acusa d’un delicte d’homicidi.

PublicitatAVL

Velasco ha insistit que li pareix “indignant” que Hernández estiga investigat “per un acte d’amor” comés “després d’estar 30 anys cuidant María José -la dona morta- i haver-la ajudat a eixir d’un intent de suïcidi que va intentar cometre fa molts anys”.

Sobre la possibilitat que Hernández siga indultat, el representant d’Associació Dret a Morir ha assenyalat: “No ens pareix malament”, encara que ha insistit que “no hauria d’estar imputat”, per la qual cosa reclama “urgentment” un canvi legislatiu.

En aquest sentit, respecte a la possible aprovació durant la pròxima legislatura d’una llei que regule l’eutanàsia i el suïcidi assistit, s’ha mostrat “esperançat”, però també “indignat perquè després de 35 anys lluitant per aquesta causa encara existeix la mateixa situació legal”. Ha citat el cas de Ramón Sampedro, que fa 21 anys va demanar ajuda per a provocar-se la mort. “A dia de hui no li podríem ajudar, o qui l’ajudara estaria imputat per ajuda el suïcidi”, ha lamentat.

Esta publicació està disponible en : Valencià