Puig defensa els assoliments del Botànic i demana que es mantinga la confiança

Ximo Puig, ha defensat els avanços econòmics i socials aconseguits durant la legislatura i ha demanat als valencians que "continuen tenint confiança" i pensat que l'acord del Botànic ha sigut "una gran oportunitat" per a la Comunitat.

confianzça

Ximo Puig, ha defensat els avanços econòmics i socials aconseguits durant la legislatura i ha demanat als valencians que “continuen tenint confiança” i pensat que l’acord del Botànic ha sigut “una gran oportunitat” per a la Comunitat.

En l’últim Debat de Política General de la legislatura, Puig ha oferit un discurs de prop d’hora i mitja en el qual ha defensat els assoliments del Botánic, ha avançat els reptes que té per davant i ha proposat un “nou contracte social” basat en el desenvolupament, la igualtat i la democràcia.

En concret, ha dit que treballaran per aconseguir “un treball millor” perquè “ja no val qualsevol treball” i per garantir un desenvolupament sostenible, així com per millorar el turisme, fer que el camp siga rendible i que finalitzen infraestructures com el Corredor Mediterrani.

En matèria d’Igualtat, ha anunciat, entre altres mesures, la devolució dels diners a 12.000 majors afectats pel “copagament injust i confiscador”, un pla contra la bambolla del lloguer i la reducció de llistes d’espera, mitjançant el autoconcert i el manteniment del pla de xoc.

Per al tercer pilar, la democràcia, el president ha plantejat mesures en matèria de Justícia, contra la violència masclista, homòfoba i xenòfoba, i en favor de la recuperació de la memòria, i ha instat a “mantindre fóra el populisme conservador”.

El president ha valorat també els “avanços” reeixits amb el nou Govern d’Espanya, dels quals ha dit que encara que “insuficients són un avanç” i suposen “un punt d’inflexió”, i ha mostrat la seua confiança en “un futur millor”.

Ha assegurat que en aquesta legislatura s’ha superat “el pitjor de la crisi”, així com “els tenebrosos i catastròfics auguris que s’escoltaven al principi” d’ella, i ha defensat que l’esperit del Botànic “no té limitació temporal, ni si vulga una limitació electoral”.

“No és triomfalisme, són les xifres les que situen a la Comunitat Valenciana en un escenari extraordinàriament millor que en 2015”, ha manifestat, i ha assenyalat que queda “quasi tot per fer” perquè aquest territori està “enmig d’una profunda tasca de transformació” cap a una societat avançada i “no vol tornar al pitjor passat”.

Segons ha destacat, en aquests anys, el Consell que presideix ha aconseguit “una legislatura de rescat de les persones”, ha posat la Comunitat a funcionar i ha complit la paraula que li va donar al poble valencià.

Puig ha iniciat el seu discurs amb un record a l’última víctima de la violència masclista en la Comunitat Valenciana; ha demanat perdó com a societat a totes les víctimes d’aquest tipus de violència, i ha reivindicat el feminisme perquè “no es pot ser demòcrata sense ser feminista”, ha assegurat.

Durant el seu discurs, en el qual ha alternat el valencià i el castellà, s’ha referit a la situació de Catalunya, que aquest dimarts celebra la seua Diada, per a insistir que “la resposta a un conflicte polític ha de ser política” i reclamar “llei i diàleg”, però també per a recordar que la qüestió territorial d’Espanya no és sol Catalunya.

Ha defensat la necessitat de reformar un Estat de les Autonomies “esgotat”, i ha exigit “formalment al president del Senat que complisca la seua missió constitucional”, “abandone el bloqueig fraudulent” de la institució, i li permeta comparéixer davant aqueixa Càmera.

Puig ha assegurat que el Consell manté la seua actitud de “lleialtat reivindicativa” i té clar que l’objectiu és “un finançament just”, però ha assenyalat que el problema valencià va “molt més allà” d’això, i ha destacat els avanços reeixits en infraestructures.

També ha assegurat que la Comunitat Valenciana ha passat en la Unió Europea “de l’expedient a l’exemple” en qüestions com la gestió de fons per a combatre l’atur juvenil, el lideratge com a regió europea oberta al món, i en l’acolliment humanitari, per la qual cosa va significar l’acolliment del Aquarius.

Publicitat