ATC i l’Ajuntament de l’Alcora promocionen la ceràmica entre els arquitectes de la província

Han celebrat "amb èxit de participació" una jornada tècnica sobre l'ús de ceràmica en espais urbans.

Al voltant de mig centenar d’arquitectes i altres professionals del sector han participat en la jornada tècnica organitzada per l’Ajuntament de l’Alcora i l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC).

La iniciativa, que ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló i del Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Castelló, s’ha desenvolupat en el saló d’actes del consistori alcorino.

Rovira  

Promoure la utilització de la ceràmica en els espais urbans -tant exteriors com immobles i edificis oficials- i donar a conèixer els nous productes que el sector està fabricat per a donar resposta a les demandes urbanes i urbanístiques, han estat els objectius principals de la jornada.

A més, s’ha donat visibilitat a la importància d’impulsar una correcta col·locació perquè el producte ofereixi les seves millors qualitats i virtuts a la ciutadania.

El president de ATC, Juan José Montoro, ha destacat que aquest tipus d’iniciatives “han de servir com a revulsiu perquè prescriptores tècnics, tant públics com privats, pensin en la ceràmica com un material que els aporta immillorables condicions de confortabilidad, prestacions de gran qualitat per a l’usuari i facilitat en l’obtenció, col·locació i usabilitat”.

En la mateixa línia s’ha manifestat l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, qui ha explicat que “a més de donar a conèixer les seves nombroses qualitats i possibilitats, mitjançant la promoció de la ceràmica volem donar suport a un dels sectors més innovadors de la indústria espanyola, principal motor de l’economia de la nostra província”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “és fonamental que els professionals coneguin tots els productes, innovacions i àmbits en els quals pot utilitzar-se aquest material per a optar pel seu ús”.

Falomir i Montoro, juntament amb Ángel Pitarch i Ignacio Serra, en representació del Col·legi Territorial d’Arquitectes i el Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Castelló, respectivament, van ser els encarregats d’inaugurar la jornada.

A continuació, Pitarch va iniciar la ronda d’intervencions, posant en relleu els nous materials i aplicacions de la ceràmica en entorns urbans.

El president del Col·legi d’Arquitectes i director de l’Aula de Ceràmica de l’UJI va donar pas a Fernando Palomo, director comercial de Azuliber, qui va parlar sobre l’ús de la ceràmica en l’àmbit públic com a solució permanent.

Les següents ponències van ser a càrrec de Matías Martínez, secretari general de Proalso, que va posar el focus en la importància de la col·locació en el resultat de la ceràmica i Blas Alonso, responsable de prescripció Grup Puma, que va centrar la seva intervenció en la preparació de suports, adhesius i morters de rejuntado.

Les façanes ventilades com a solució sostenible i duradora per a edificis oficials va ser el tema desenvolupat per Javier Cano, gerent de Wandegar, mentre que Vicente Beltrán, director comercial de Inalco, va abordar els grans formats a la ciutat.

Un altre dels productes que es va donar a conèixer en la jornada va ser el paviment ceràmic permeable per a la gestió sostenible de l’aigua de pluja a les ciutats (Lifecersuds), ho va fer Jorge Corrales, arquitecte de l’àrea d’Hàbitat del ITC.

Per part seva, Vicente Panadero, responsable de prescripció en Exagres, va oferir tots els detalls sobre els sòls tècnics amb ceràmica extrusionada.

Matías Martínez, contract director en Rocersa, va posar el fermall final a l’esdeveniment amb la ponència “Compromís urbà”.

L’alcalde de l’Alcora i el president de ATC han valorat “molt positivament” la participació i el desenvolupament de la jornada. Falomir i Montoro han manifestat la seva voluntat de continuar col·laborant per a impulsar aquest tipus d’iniciatives.

PublicitatJuega Limpio Orihuela