17.3 C
Valencia

Ateses quasi 35.000 víctimes de violència de gènere en 2019

A més, des de principi d'any han sigut alliberades més de 450 víctimes de tràfic i explotació sexual.

- Publicitat -AVL

La Policia Nacional, a través de la seua Unitat d’Atenció a la Família i a la Dona (UFAM) i de la seua Unitat Central de Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF), ha atés a quasi 35.000 víctimes de violència de gènere i alliberat a més de 450 víctimes de tràfic i explotació sexual en el que va de 2019.

Aquestes dades han sigut presentats hui en un acte que ha tingut lloc en el Complex Policial de Canilles, a Madrid, i que ha estat presidit per la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella. Durant la seua intervenció, Botella ha assegurat que “la lluita contra la violència sobre la dona és una qüestió prioritària per a la societat i, en este sentit, Espanya és un referent internacional”.

Ha afegit que la Llei orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere “va marcar una fita a partir del qual les coses són diferents i no solament diferents, sinó també millors, i ens ha dotat d’un instrument per a lluitar contra una xacra que és molt complexa”.

En l’acte també han participat el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras i els responsables policials de les unitats directament implicades en la lluita contra la violència sobre les dones.

A més, hui s’ha presentat un vídeo explicatiu del treball de la UFAM protagonitzat pels agents de la Policia Nacional especialitzats en la investigació dels delictes produïts en els àmbits de la violència de gènere, domèstica i sexual.

Prop de 41.000 detinguts per la UFAM

Segons les dades de la UFAM, durant els primers deu mesos de l’any 2019, es va produir un augment de quasi un 10% en els delictes de violència de gènere, violència domèstica i violència sexual respecte al mateix període de l’any 2018.

En total, durant els primers deu mesos, es va tindre coneixement de 62.797 delictes relacionats amb estos tres tipus de violència, la qual cosa suposa un 3,57% del total de delictes de qualsevol índole registrats a Espanya. D’aqueixa quantitat, 40.477 van ser per violència de gènere, és a dir, per aquella violència que exerceix un home contra una dona quan existeix o ha existit una relació sentimental entre ells.

Per violència domèstica, que és aquella que es produeix dins de la família en qualsevol direcció -excepte de l’home a la dona quan existeix relació sentimental-, es van registrar 16.759 casos; mentre que per violència sexual, que és a la qual sotmet una persona que obliga una altra a dur a terme una determinada conducta sexual en contra de la seua voluntat, es van comptabilitzar 5.561 successos, un 7,81% més que en el mateix període de l’any anterior.

En eixe període de deu mesos, la Policia Nacional ha realitzat un total de 40.919 detencions en l’àmbit competencial de la UFAM, un 7,68% més que en el mateix període de l’any anterior, la qual cosa suposa que dos de cada deu detinguts a Espanya, concretament un 20,19%, ho són per delictes comesos contra la família o contra la dona. D’esta xifra, 27.733 ho van ser per delictes de violència de gènere.

La UFAM ha comptabilitzat 54.860 víctimes de delictes competits en l’àmbit de les seues competències, un 8,80% més que en el mateix període de l’any 2018.

Desarticulades 54 organitzacions dedicades al tràfic d’éssers humans per a la seua explotació sexual, laboral o mendicitat forçada

També s’han exposat les dades dels tres primers trimestres de 2019 corresponents a la Unitat Central de Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals de la Policia Nacional (UCRIF), encarregada de la investigació de les activitats delictives, d’àmbits nacional i transnacional, relacionades amb el tràfic d’éssers humans, el tràfic de persones, la immigració il·legal i les falsedats documentals en esta matèria, així com dels delictes connexos a aquells.

Esta unitat ha desarticulat durant el present any un total de 54 organitzacions criminals dedicades al tràfic d’éssers humans per a la seua explotació sexual, laboral o mendicitat forçada. D’elles, 44 van ser dirigides contra grups dedicats al tràfic d’éssers humans i explotació sexual. En este àmbit es van realitzar, a més, com a activitat preventiva en l’exercici de la prostitució, 730 inspeccions administratives, de les quals un 63% es van realitzar en clubs d’alternació. En estes inspeccions van ser detectades 4.303 persones en situació de risc.

S’han tramitat en este període un total de 115 atestats -53 per tràfic d’éssers humans i 62 per explotació sexual- i s’ha identificat a 467 víctimes, de les quals 143 van ser per tràfic i 324 per explotació sexual, en la seua majoria dones. Per tot això, han sigut detingudes 264 persones, 109 acusades de tràfic d’éssers humans i 155 per explotació sexual. Per nacionalitats, les víctimes de tràfic d’éssers humans van ser, en la seua majoria, veneçolanes, paraguaianes i colombianes, mentre que les víctimes d’explotació sexual procedien, sobretot, de la Xina, Colòmbia i Espanya.

A més, es van realitzar nou operacions contra grups dedicats a l’explotació laboral. En esta matèria es van dur a terme, com a activitat preventiva en centres d’activitat laboral, 2.160 inspeccions administratives, de les quals un 32% es van realitzar en clubs d’alternació. En estes inspeccions van ser identificades 6.135 persones en situació de risc.

Es va procedir al tràmit d’un total de 49 atestats, set per tràfic d’éssers humans i 42 per explotació laboral, i es va identificar a 230 víctimes, de les quals 50 era per tràfic i 180 per explotació laboral. 103 persones van ser detingudes com a conseqüències d’estes gestions policials, 17 acusats de tràfic d’éssers humans i 86 per explotació laboral. Per nacionalitats, les víctimes de tràfic d’éssers humans van ser, en este àmbit, majoritàriament romaneses, senegaleses i veneçolanes, mentre que les víctimes d’explotació laboral procedien, sobretot, d’Ucraïna, el Marroc, Pakistan i Espanya.

A més, en eixe període, la Policia Nacional va realitzar una operació contra la mendicitat forçada. Gràcies a eixa intervenció policial es van detectar quatre víctimes i van ser detingudes 11 persones. Tots els responsables i les víctimes eren de nacionalitat romanesa.

 

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,813FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Peníscola obri el termini de sol·licituds d’ajudes a PIMES i autònoms

Es concedirà una quantitat fixa de 1000 euros als titulars de l'activitat econòmica els locals o els establiments de la qual hagen hagut de suspendre la seua obertura al públic per l'estat d'alarma.

La Comunitat Valenciana secunda el document per al control del coronavirus en grans ciutats

Ana Barceló secunda este document perquè "és important que es prenguen decisions de manera coordinada entre totes les comunitats autònomes".

Un fons d’inversió internacional invertirà a Benaguasil per rellançar el PAI Molí Nou

Per a l'alcalde Ximo Segarra es valora crear llocs de treball, apuntalar el comerç local i generar riquesa en la població.

La Diputació aporta 50.000 euros per a les exhumacions de víctimes del franquisme en el cementeri de Castelló

És la primera vegada que la institució realitza una aportació econòmica d'esta naturalesa, dissenyada per a recuperar les restes de 42 castellonencs que romanen sense identificar.

Mor un treballador després de ser atropellat per una màquina a Almassora

Un home de 55 anys va morir ahir en un accident laboral ocorregut en una empresa d'Almassora.
- Advertisement -

: Valencià