L’atur augmenta en la província d’Alacant

L'atur augmenta a Alacant en 637 persones per la caiguda d'activitat dels serveis.

La desocupació ha augmentat durant el mes de setembre a la província d’Alacant, concretament s’han registrat 637 aturats més que el mes d’agost passat.

Les dades són conseqüència del descens de l’activitat del sector serveis, després de la baixada de contractacions en turisme i hostaleria. A més, el tancament de l’oci nocturn per les mesures restrictives per a frenar els brots de coronavirus han incidit negativament en el nombre d’aturats.

El descens de la desocupació en la indústria, la construcció i l’agricultura no ha pogut compensar el fort augment de l’atur en els serveis, amb 1.744 desocupats més al setembre, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball i Seguretat Social.

En conclusió, el total de persones desocupades a la província d’Alacant es va situar en 179.045 al final del passat mes pese a l’augment de la contractació i de l’afiliació a la Seguretat Social. Una xifra que no inclou als treballadors afectats per ERTO i que es troben en situació de suspensió temporal d’ocupació.

CatalanSpanish