Continuen els aturs en Metrovalencia a l’espera de la mediació de la Generalitat

Els aturs en Metrovalencia convocats per diversos sindicats continuen a partir d'aquesta setmana, una vegada conclòs el període nadalenc, amb les restriccions del trànsit dels combois en horaris punta del matí en les sis línies de metro i les tres del tramvia.

Els aturs en Metrovalencia convocats per diversos sindicats continuen a partir d’aquesta setmana, una vegada conclòs el període nadalenc, amb les restriccions del trànsit dels combois en horaris punta del matí en les sis línies de metro i les tres del tramvia.

Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) es concentren aquest dimarts en una protesta convocada pels sindicats UGT, CCOO, SIF i SCF durant la qual tenen previst reunir-se amb representants de Presidència de la Generalitat, a la qual han demanat que medie en la solució per a cancel·lar els aturs.

Els sindicats reclamen un conveni col·lectiu en el qual es recuperen els drets perduts en salaris i plantilla i denuncien “una clara discriminació” amb la resta del sector públic de la Generalitat.

El 19 de desembre ja va haver-hi una protesta davant el Palau de la Generalitat en la qual els representants dels quatre sindicats -que representen al 90% dels treballadors en el servei de València i Alacant- es van reunir amb la cap de gabinet de Presidència i el sotssecretari d’Habitatge, Francesc Signes, i van demanar la mediació en el conflicte per a solucionar les seues reclamacions.

Segons el portaveu d’UGT, Antonio Soler, els representants del Consell van emplaçar a aquests sindicats a tornar a reunir-se aquest dimarts, dia que coincideix amb la concentració que realitzaran en la plaça de Manises.

Els aturs per a aquest dilluns estan convocats de 7.45 a 9.45 hores (el dels quatre sindicats citats) i de 9 a 10 hores (en el cas de CGT). Durant els aturs s’han complit els serveis mínims del 50-60% dels trens, si bé la volta a la normalitat ha causat algun problema d’accés als trens en l’estació d’Ángel Guimerá, en la zona de transbords de les línies 3, 5 i 7, on s’ha registrat una gran afluència d’usuaris a primeres hores del matí, segons ha informat FGV.

Metrovalencia restableix, a partir de hui, l’horari habitual de metre i tramvia, amb nous horaris que permeten augmentar el nombre de trens en circulació, una vegada conclòs el període nadalenc.

Publicitat