martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Sindicatura de Comptes realitza una auditoria de les concessions de les ITV privatitzades pel PP

  • Ferri: “La Sindicatura confirma les nostres denuncies sobre el benefici desorbitat de les ITV privatitzades pel PP”

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha valorat de forma molt positiva que per fi la Sindicatura de Comptes haja pogut realitzar una auditoria de les concessions d’ITV després que Les Corts aprovaren en 2016 una proposta de la formació valencianista en este sentit. “Una auditoria que vam proposar reiteradament des de Compromís en la passada legislatura, que el Partit Popular va bloquejar en el parlament valencià i que no s’ha pogut realitzar fins que ha arribat el canvi”.

Segons Ferri “el resultat de l’auditoria explica perquè el PP es negava a què es realitzara una fiscalització del servei que ells havien privatitzat uns anys abans, ja que l’informe senyala de forma molt clara la nefasta gestió de les ITV per part del Partit Popular i confirma totes i cadascuna de les denúncies de Compromís”.

Segons es destaca des de la coalició, la Sindicatura confirma que els valencians hem pagat les tarifes més altes de l’Estat incloent una prova que cap altre territori contempla. “Confirma també que les empreses han obtingut beneficis multimilionaris: algunes d’eixes empreses, per cert, que en el moment de la privatització del servei estaven relacionades amb el PP i amb Cotino i Blasco i van rebre la licitació sense tindre experiència en el sector. L’informe confirma així mateix la falta de control del govern del PP sobre les concessionàries, les quals van superar amplament el benefici industrial fixat per la legislació”.

“Creiem que este informe reforça la línia de treball de l’actual conselleria i posa en valor l’acord que vàrem aconseguir des de Compromís a Les Corts. Un acord per a reduir tarifes, impulsar un pla de qualitat, i estudiar un nou model de prestació del servei que garantisca la seguretat vial. Creiem que eixa ha de ser la prioritat i no el negoci milionari d’uns pocs”, ha conclòs Ferri.

Últimas noticias

Contenido relacionado