Els turistes estrangers a la Comunitat augmenten un 3,8% respecte al passat estiu

La despesa que van realitzar els visitants d'altres països al juny, en la Comunitat, xifrat en 919,8 milions d'euros, s'ha incrementat un 8,4% respecte al mateix període de 2018. 

La Comunitat Valenciana ha rebut durant el mes de juny passat 935.806 turistes estrangers, un 3,8% més que la xifra registrada en el mateix mes de 2018. L’increment és superior a la mitjana nacional, que ha quedat en el 3’2%. Segons es desprén de l’enquesta Frontur-Egatur, publicada aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A més, la despesa que van realitzar els turistes estrangers al juny en la Comunitat, xifrat en 919,8 milions d’euros, s’ha incrementat un 8,4% respecte al mateix període de 2018.

Rovira  

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui s’ha mostrat prudent davant les dades, ha destacat aquest increment en la despesa “que ens anima a continuar treballant per un model turístic sostenible basat en la rendibilitat”.

Per mercats, cal assenyalar el creixement del grup dels turistes alemanys, que han pujat més d’un 32%, i el dels belgues, que s’han incrementat un 9’2%

La pujada interanual de les entrades de turistes estrangers per aeroport ha sigut del 1,7% interanual i per carretera ha sobrepassat el 13%.

Turistes internacionals entre gener i juny 

Segons l’enquesta Frontur-Egatur, aquest gener i juny han arribat a la Comunitat Valenciana 4.146.987 turistes internacionals, un 1% més que en el mateix període de 2018. La despesa total realitzada en aquests mesos pels turistes estrangers també ha pujat un 4’3% fins a superar els 3.951 milions d’euros.

PublicitatJuega Limpio Orihuela