Els turistes estrangers a la Comunitat augmenten un 3,8% respecte al passat estiu

La despesa que van realitzar els visitants d'altres països al juny, en la Comunitat, xifrat en 919,8 milions d'euros, s'ha incrementat un 8,4% respecte al mateix període de 2018. 

La Comunitat Valenciana ha rebut durant el mes de juny passat 935.806 turistes estrangers, un 3,8% més que la xifra registrada en el mateix mes de 2018. L’increment és superior a la mitjana nacional, que ha quedat en el 3’2%. Segons es desprén de l’enquesta Frontur-Egatur, publicada aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A més, la despesa que van realitzar els turistes estrangers al juny en la Comunitat, xifrat en 919,8 milions d’euros, s’ha incrementat un 8,4% respecte al mateix període de 2018.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui s’ha mostrat prudent davant les dades, ha destacat aquest increment en la despesa “que ens anima a continuar treballant per un model turístic sostenible basat en la rendibilitat”.

Per mercats, cal assenyalar el creixement del grup dels turistes alemanys, que han pujat més d’un 32%, i el dels belgues, que s’han incrementat un 9’2%

La pujada interanual de les entrades de turistes estrangers per aeroport ha sigut del 1,7% interanual i per carretera ha sobrepassat el 13%.

Turistes internacionals entre gener i juny 

Segons l’enquesta Frontur-Egatur, aquest gener i juny han arribat a la Comunitat Valenciana 4.146.987 turistes internacionals, un 1% més que en el mateix període de 2018. La despesa total realitzada en aquests mesos pels turistes estrangers també ha pujat un 4’3% fins a superar els 3.951 milions d’euros.

Publicitat