07:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’autobús de “Hazte Oir” arriba a València

L’autobús d’Hazteoir.org, l’associació ultracatòlica que ha iniciat una campanya contra les lleis que reconeixen la diversitat sexual dels menors i que ahir va tirar a rodar pels carrers de Madrid, no podrà detindre’s en cap lloc de València.

En cas que l’autobús aconseguisca eixir de Madrid, ja que roman immobilitzat per incomplir les ordenances municipals, no podrà realitzar parades a València malgrat que no xoca a priori amb cap de les normes municipals del cap i casal, però no té permisos per a muntar cap paradeta ni lloc informatiu en cap lloc de la ciutat. Els serveis jurídics de l’ajuntament treballen per a prendre mesures legals i jurídiques si finalment es dóna el cas.

Fonts de la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana van indicar ahir que no havien rebut cap petició formal per escrit sol·licitant que s’impedisca circular al polèmic autobús per València. No obstant això estudien si existeix possibilitat de prohibir la seua entrada.

Lambda, el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, ha convocat per a avui una concentració urgent davant les Corts a les 19.00 hores. L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, flama a la ciutadania a unir-se a aquesta protesta, al mateix temps que va manifestar la «condemna unànime» de tot el Govern de la Nau respecte a aquest assumpte i va anunciar que la bandera trans penjarà de la balconada de l’ajuntament.

“No són benvinguts”

La vicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra, que precisament ahir presentava una campanya d’igualtat amb motiu del dia 8 de març, va recordar en les seues xarxes socials que l’associació va ser declarada d’utilitat pública pel PP. Fonts de la conselleria van assenyalar que “no són benvinguts” i van fer valdre les lleis del Consell que protegeixen a aquests menors.

Hazte Oír és una associació ultracatòlica fundada el 2001 i presidida per l’advocat Ignacio Arguaga. Es considera que l’associació està vinculada a la ultradreta, i és coneguda pel seu posicionament anti avortament i per les seves campanyes de difamació contra el col·lectiu LGBT i als moviments feministes. Segons la pròpia memòria de l’associació, compta amb aproximadament 7.000 socis i un pressupost d’uns 2,6 milions d’euros, provinents de quotes (1,6 milions), donatius (997.000 euros) i recaptacions en esdeveniments públics (17.000 euros). Segons un judge de Madrid, l’organització està relacionada amb El Yunque, una organització mexicana que promou l’homofòbia al seu país. Tot i això, l’anterior ministre Jorge Fernández Díaz va declarar l’entitat una associació d’utilitat pública el 7 de maig de 2013.

Últimas noticias

Contenido relacionado