22.8 C
Valencia

La Generalitat aprova el nou projecte de transport amb autobús entre l’Alcora i Castelló de la Plana

El nou contracte de servei públic de transport per carretera atendrà una població total de 17.115 habitants, es prestarà mitjançant 6 línies i comptarà amb un mínim de 5 autobusos, que realitzaran uns 280.384 quilòmetres anuals. 

- Publicitat -AVL

La Generalitat ha aprovat, definitivament, el projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-004 entre l’Alcora i Castelló, després d’incorporar les millores que s’han considerat oportunes en el procés de participació pública en el qual han presentat proposades ajuntaments, entitats i sindicats.

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat aquest projecte que millora la mobilitat i la connexió dels pobles de l’interior de les comarques de l’Alt Mijares i l’Alcalatén en garantir el transport públic i la connexió amb la capital, l’Hospital Provincial de Castelló, la Universitat Jaume I i l’estació de Renfe. A més, també contempla un augment de freqüències per a oferir un transport públic de màxima qualitat.

Una vegada aprovat, el projecte eixirà a licitació per a atorgar el servei a l’empresa que presente la millor oferta, amb un contracte de deu anys i una aportació econòmica de 287.590,52 euros per part de l’Administració per a cobrir el dèficit d’explotació.

El nou contracte de servei públic de transport per carretera atendrà una població total de 17.115 habitants, es prestarà mitjançant 6 línies i comptarà amb un mínim de 5 autobusos, que realitzaran uns 280.384 quilòmetres anuals.

Millores incorporades 

En aquest sentit, després del procés de participació pública s’han incorporat 17 al·legacions. En concret, les modificacions proposades per l’ajuntament de Sant Joan de Va habitar respecte als serveis en cap de setmana han sigut estimades i incloses en el projecte definitiu, en el qual s’inclou ampliar l’horari dels dissabtes i s’inclou una expedició els diumenges i festius.

En relació amb les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Cortes d’Arenós, cal destacar que s’ha estimat ampliar el servei de dilluns a dissabte.

D’aquesta manera, amb el nou contracte s’augmentarà l’oferta efectiva de servei dels municipis més importants de la zona (l’Alcora i Sant Joan de Moró) amb Castelló, i millora la connexió amb els principals centres d’atracció de la zona, com són el centre administratiu i comercial de Castelló, la Universitat Jaume I; l’Hospital Provincial de Castelló, al qual estan adscrits tots els municipis d’aquest contracte, i l’estació de Rodalia de Renfe a Castelló.

Així, en la relació principal entre l’Alcora i Castelló, el nombre d’expedicions d’anada i volta diàries de dilluns a divendres, augmenta en quatre per sentit (passa de les 7 actuals a 11), la qual cosa suposa un increment de l’oferta del 57%. Els dissabtes les expedicions per sentit augmenten de 5 a 8, i els diumenges es mantindran les 2 expedicions actuals.
Des de Llucena a Castelló, hi haurà 3 expedicions diàries d’anada i volta. Des de Costur, Corts i Villahermosa, una expedició diària d’anada i volta.

Quant a la línia entre Sant Joan de Moró i Castelló augmenta una expedició per sentit en dia laborable, la qual cosa equival a un augment de l’oferta del 33% (en passar de les 3 expedicions actuals a 4). A més, durant els caps de setmana, augmentarà en una més l’actual expedició dels dissabtes i es prestarà 1 expedició els diumenges, la qual cosa permetrà que existisca servei aquest dia festiu, ja que, actualment no existeix.

D’altra banda, les pedanies de Sant Vicent de Piedrahita i Mes Davall (Costur) se serviran amb un transport a la demanda amb destinació a l’Alcora amb una expedició d’anada i volta de dilluns a dissabte.

Finalment, tots els vehicles adscrits al contracte, compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana i hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

L’objectiu general que persegueix el nou model de transport és aconseguir la major eficiència i sostenibilitat del sistema en el mitjà-llarg termini.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià