24.3 C
Valencia

El Consell autoritza la concessió del transport públic per autobús Vinaròs-Benicarló-Peníscola

La línia, amb una flota mínima de nou autobusos, tindrà una circulació cada 15 minuts a l'estiu i cada 30 a l'hivern.

- Publicitat -AVL

El Consell ha autoritzat la contractació de la “Concessió del transport públic regular de viatgers mitjançant autobusos CV-002: Vinaròs-Benicarló-Peníscola”, amb un valor estimat del contracte de 18.805.330,44 euros, i el terme d’execució de 10 anys.

Este nou contracte integrarà tots els trànsits dels municipis de Vinaròs, Benicarló i Peníscola entre si, que anteriorment eren atesos per la concessió CVCS-105 Castelló – Alcanyís i Castelló – Vinaròs, ja caducada, i que comprenia un àmbit molt més ampli, ja que incloïa diverses comarques.

Així, atendrà una població total de 62.197 habitants, dels municipis de Benicarló, Vinaròs i Peníscola, per al que comptarà amb un mínim de nou autobusos, que seran accessibles per a persones amb diversitat funcional i equipats amb moderns sistemes d’informació al viatger.

En total, realitzaran 628.318 quilòmetres anuals. Amb una longitud de línia de 42 quilòmetres, el servei es prestarà mitjançant una línia principal entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola, que tindrà, a més, una variant per a connectar amb l’estació de Renfe de Benicarló.

D’esta manera, es donarà cobertura, a estos tres municipis costaners que presenten una intensa relació funcional entre si i comunicarà els tres nuclis de població amb els centres d’atracció més importants de l’àrea que actuen com a importants centres comercials i alberguen els principals serveis, com l’Agència Tributària; l’Institut Nacional de la Seguretat Social i el centre Labora, a Vinaròs; l’Oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social a Benicarló; i el Centre Sanitari Integrat de Benicarló.

D’esta manera, es planteja una circulació cada 30 minuts per sentit a l’hivern i cada 15 minuts a l’estiu, assegurant, a més, la connexió amb l’Hospital Comarcal de Vinaròs i les estacions de Renfe a Vinaròs i Benicarló.

Este projecte, elaborat per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, incorpora millores presentades per ajuntaments, particulars, entitats, empreses i sindicats en el procés de participació pública.

Este contracte s’emmarca en la reestructuració i modernització de l’actual xarxa de transport de viatgers per carretera que ha iniciat la Generalitat amb l’objectiu de reordenar tot el mapa de transport interurbà, que estava en la seua gran majoria caducat amb línies que no responien a les necessitats de mobilitat dels ciutadans.

D’esta manera, es pretén una major eficiència i sostenibilitat del sistema en el mitjà-llarg termini i el foment de la utilització del transport enfront del vehicle particular.

D’altra banda, la Llei de Mobilitat de la Comunitat Valenciana (LMOV) estableix que la contractació de servei públic de transport es realitza, amb caràcter general, mitjançant la modalitat de concessió.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,700FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià