jueves, 18 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat aprova el nou projecte de transport amb autobús que millora el servei entre Vinaròs i Castelló

El nou servei previst per la Generalitat inclou entre les novetats més destacades la integració de tots els trànsits del corredor litoral nord i la connexió de l'aeroport de Castelló amb els municipis costaners des de Vinaròs a Castelló, la qual cosa suposa una millora del servei. 

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-003 després del procés d’informació pública on han presentat proposades ajuntaments, entitats i empreses, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El nou contracte optimitza l’actual oferta i atendrà una població de 103.000 habitants per al que comptarà amb un mínim 12 autobusos més 1 de reserva que realitzaran 1.524.000 km anuals.

El nou servei previst per la Generalitat inclou entre les novetats més destacades la integració de tots els trànsits del corredor litoral nord i la connexió de l’aeroport de Castelló amb els municipis costaners des de Vinaròs a Castelló, la qual cosa suposa una millora del servei.

L’ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat i que va anunciar la consellera María José Salvador al novembre de 2017 per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis.

Millores incorporades en la participació pública 

Com a resultat de l’acceptació d’al·legacions presentades, cal destacar que s’ha inclòs la sol·licitud de l’Ajuntament de Castelló de prohibir els trànsits interns en el municipi excepte conveni posterior amb l’ajuntament, així com mantindre les línies, els itineraris i les parades actuals de les línies que donen servei a Benicàssim.

Es crea un servei nocturn entre Benicàssim i Castelló ampliant el servei de la línia 3 pels Villes per als divendres dissabtes i vespres de festius que anirà des de les 23.00 a les 5.00 hores durant tot l’any amb freqüències de 80 minuts en el període d’hivern i de 40 minuts a l’estiu.

Referent a Alcalà de Xivert, s’incorpora una parada en Alcossebre en la línia Aeroport-Vinaròs, s’augmenta a 3 el nombre d’expedicions entre Alcalà de Xivert i Alcossebre i es modifiquen els horaris de les expedicions per a la seua coordinació amb el servei ferroviari a Alcalà de Xivert.

Pel que respecta a Benicàssim, es prolongarà l’itinerari de les línies que donen servei a Benicàssim per les platges perquè finalitzen en la plaça del Jutge Borrull a Castelló mantenint l’itinerari actual; s’incorpora la línia Benicàssim-Castelló (pel Serradal) amb el mateix itinerari i expedicions que la línia actual i que donarà servei a la urbanització de Montornés.

Característiques del nou projecte 

Entre les novetats que aporta el nou projecte respecte a l’actual situació cal assenyalar la creació de la línia de l’Aeroport que connectarà amb tots els municipis costaners des de Vinaròs a Castelló. Tambíén es crea un servei nocturn ampliant el de la línia Benicàssim-Castelló pels Villes per als divendres, dissabtes i vespres de festius de les 23.00 hores a les 5.00 hores.

D’igual manera s’incorpora una reestructuració general del servei actual com per exemple la creació d’una línia específica des d’Orpesa que dóna també un servei més directe a Benicàssim amb Castelló. Es tracta d’una nova línia que en totes les seues expedicions es prolongarà fins a l’UJI en dies lectius i arribarà fins a la urbanització Torre la Sal durant l’estiu.

A més, es crearà una línia directa des de Benicàssim a Castelló per la CV149, la qual cosa permetrà reduir en un 25% el temps de viatges respecte a l’opció tradicional, passant d’un temps de 45 a 30 minuts. Amb la reestructuració s’evita que la línia de Vinaròs haja de realitzar parades a Benicàssim i Orpesa.

Finalment, també s’ha abordat la reestructuració de les actuals línies pertanyents a les antiga concessions CVCS 102 Castelló- València amb prolongació a Vinaròs; CVCS 101 Alcalà de Xivert-Alcossebre i part dels trànsits de la concessió CVCS 105 Castelló-Alcanyís i Castelló-Vinaròs.

Això permet generar una sèrie de sinergies que comporten millorar la connexió amb els principals centres d’atracció de la zona com són, la comunicació directa amb l’Hospital General Universitari de Castelló i l’Hospital de Vinaròs, al qual estan adscrits els municipis servits per aquest contracte, la Universitat Jaume I, el centre administratiu i comercial de Castelló, o l’estació de Rodalia de Renfe a Castelló.

Així la reestructuració es configura en 7 línies principals. La Línia 1, Vinaròs – Castelló, amb 7 expedicions d’anada i 7 expedicions de tornada. La Línia 2, Orpesa – Castelló amb 10 expedicions d’anada i volta. La Línia 3, de Benicàssim – Castelló (pels Villes) amb 31 expedicions diàries d’anada i volta a l’hivern i 48 anada i volta a l’estiu.

La Línia 4, Benicàssim – Castelló (pel Serradal) amb 11 expedicions diàries d’anada i volta. La Línia 5, Benicàssim – Castelló (per la CV-149, a estació d’autobusos) amb 16 expedicions diàries d’anada i volta.

La Línia 6, Alcossebre-Alcalá-Torreblanca-Torrenostra amb 3 expedicions d’anada i volta. La Línia 7a, Aeroport – Castelló amb 1 expedició diària d’anada i volta i la Línia 7b, Aeroport – Vinaròs amb 1 expedició diària d’anada i volta.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

El nou contracte es prestarà durant un termini de 10 anys i s’estima que el servei que es prestarà suposarà per a la Generalitat un cost per obligació de servei públic d’1.163.197 euros anuals.

Amb aquest projecte ja s’han aprovat els 8 corresponents a la província de Castelló i progressivament s’aniran licitant i adjudicant per a la seua posada en marxa.

Últimas noticias

Contenido relacionado