8.6 C
Valencia

Uns 800.000 autònoms cobraran hui la prestació extraordinària per cessament d’activitat

La prestació tindrà una quantia del 70% de la base reguladora (un mínim de 661 euros).

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els treballadors per compte propi que van sol·licitar la prestació extraordinària i hagen rebut el vistiplau de la Seguretat Social cobraran este divendres l’ajuda, un mes després que el Govern central l’anunciara.

Segons ha assenyalat este divendres el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, prop de 800.000 treballadors autònoms cobraran este divendres esta ajuda, la quantia mínima de la qual és de 661 euros.

Escrivá, en declaracions a la cadena Cope recollides per Europa Press, ha precisat que les sol·licituds per accedir a esta prestació ja van pel milió i que el 97% d’elles s’estan resolent favorablement.

El passat 17 de març, el president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar l’establiment d’una prestació extraordinària, diferent del cessament d’activitat ordinari, a la qual poden acollir-se aquells autònoms que hagen tancat els seus negocis per la crisi sanitària o que hagen reduït de manera significativa la seua activitat.

- Publicitat -

Els autònoms poden sol·licitar esta nova prestació quan la seua activitat quede suspesa per la declaració de l’estat d’alarma o la facturació de la qual en el mes anterior al que es sol·licita la prestació es veja reduïda, almenys, en un 75% en relació amb la mitjana de facturació del semestre natural anterior.

La prestació tindrà una quantia del 70% de la base reguladora (un mínim de 661 euros), “encara que no s’haja complit el període mínim per accedir a la prestació per cessament d’activitat” i és compatible amb qualsevol altra prestació de la Seguretat Social que es anara percebent.

- Publicitat -

La durada és d’un mes, podent-se ampliar fins a l’últim dia del mes en el qual finalitze l’estat d’alarma, en el cas que este es prorrogue. A més, el temps de la seua percepció s’entén com cotitzat i no reduirà els períodes de prestació per cessament d’activitat als quals el beneficiari puga tenir dret en el futur.

Esta prestació també la poden sol·licitar els professionals autònoms amb treballadors a càrrec seu. En este cas, poden tramitar un ERTO i, al mateix temps, accedir a esta prestació extraordinària.

Per causar dret a esta prestació no és necessari tramitar la baixa en la Seguretat Social. L’acreditació de la reducció de la facturació es realitzarà mitjançant l’aportació de la informació comptable que ho justifique, podent fer-se a través de la còpia del llibre de registre de factures emeses i rebudes; del llibre diari d’ingressos i despeses; del llibre registre de vendes i ingressos; o del llibre de compres i despeses.

Aquells treballadors autònoms que no estiguen obligats a portar els llibres que acrediten el volum d’activitat, podran justificar la reducció de la seua facturació en almenys un 75% “per qualsevol mitjà de prova admés en Dret”. Tota sol·licitud haurà d’acompanyar-se d’una declaració jurada en la qual es faça constar que es compleixen tots els requisits exigits per causar dret a esta prestació.

El reconeixement de la prestació podrà sol·licitar-se fins a l’últim dia del mes següent al qual es va produir la finalització de l’estat d’alarma. Les entitats gestores, d’acord amb la sol·licitud presentada i els documents si escau aportats, dictarà la resolució provisional que siga procedent, estimant o desestimant el dret a la prestació, i finalitzat l’estat d’alarma es procedirà a revisar totes les resolucions provisionals adoptades. En el supòsit en el qual es desprenga que l’interessat no té dret a la prestació, s’iniciaran els tràmits per reclamar les quantitats indegudament percebudes.

Per accedir a esta nova prestació, la persona beneficiària ha de dirigir-se a la mútua habitual amb la qual tinguen cobertes les contingències professionals, a l’Institut Social de la Marina (ISM) en el cas del Règim Especial de Treballadors del Mar, o al SEPE en els casos en els quals tinguen la cobertura amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

A més dels treballadors autònoms inclosos en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (REPTA) també pot accedir a esta prestació, complint els requisits establerts, els treballadors autònoms agraris inclosos en el Sistema Especial per a Treballadors per Compte Propi Agraris i els treballadors autònoms inclosos en el Règim Especial de Treballadors del Mar les activitats del qual hagen quedat suspeses amb la declaració de l’estat d’alarma.

També podran accedir a esta prestació els autònoms inscrits en el REPTA, els treballadors autònoms agraris inclosos en el Sistema Especial per a Treballadors per Compte Propi Agraris i els treballadors autònoms inclosos en el Règim Especial de Treballadors del Mar que, no cessant en la seua activitat, hagen vist retallada la seua facturació en el més natural anterior al que se sol·licita la prestació en almenys un 75% en relació amb la mitjana de facturació del semestre natural anterior.

No obstant això, s’estableixen criteris diferents per als treballadors autònoms agraris de produccions de caràcter estacional inclosos en el Sistema Especial per a Treballadors per Compte Propi Agrari, així com els treballadors de produccions pesqueres, marisqueres o de productes específics de caràcter estacional inclosos en el Règim Especial de Treballadors del Mar: a ells se’ls permetrà accedir a la prestació quan la seua facturació mitjana en els mesos de campanya de producció anteriors al que es sol·licita la prestació es veja reduïda en, almenys, un 75% en relació amb els mateixos mesos de la campanya de l’any anterior.

Als autònoms que treballen en activitats d’exhibició cinematogràfica; de producció de programes de televisió; de distribució cinematogràfica i vídeo; d’enregistrament de so i edició musical; en arts escèniques o en les seues activitats auxiliars, en la creació artística i literària i en la gestió de sales d’espectacles, sempre que no hagen cessat la seua activitat, se’ls exigirà, per tenir dret a la prestació, que la seua facturació en el més natural anterior al que se sol·licita la prestació es veja reduïda en almenys un 75% en relació amb l’efectuada en els 12 mesos anteriors per tenir dret a la prestació.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,317FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.

Estes són les fotos guanyadores del concurs “Click a l’Horta”

En total, han sigut més de 1.500 fotografies realitzades per 109 instagramers i per més d’un centenar de fotògrafs

Detingudes 20 persones i alliberades 14 dones en una macro operació contra el tràfic de persones

Les víctimes eren obligades a treballar en jornades continuades de 12 hores, sense dies de descans i amb horaris tan estrictes que, en el cas de voler descansar o dutxar-se, eren multades amb fins a 200 euros.

Mulet portará al Senat la falta d’inversió en els Pressupostos de l’Estat per a fer realitat el Tren de la Costa

“Una nova partida simbòlica per a més projectes i estudis és insultant. La gent vol veure millorada la seua qualitat de vida i mobilitat”, indica Mulet
- Advertisement -

: Valencià