domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Auxiliades dues persones després de precipitar-se per un pont penjant a Andilla

Immediatament efectius del Grup de Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil, així com membres del Grup de Muntanya (GERA) dels Bombers es van desplaçar fins a la zona aproximada on es trobaven aquestes persones, per a iniciar la seua cerca i auxili. Una vegada van arribar a les proximitats d’aquest paratge van començar a escalar per la
via ferrada fins a una altura de 100 metres, on van aconseguir un pont penjant al final del qual es trobaven aquestes persones per sota del mateix a uns 20 metres.

L’equip de rescat va accedir fins a ells observant al menor amb la roba mullada i amb símptomes lleus d’hipotèrmia, per la qual cosa li van proporcionar roba eixuta per a fer-li entrar en calor. Una vegada es va comprovar l’estat de salut dels auxiliats van iniciar maniobres de rescat per a pujar-los fins al pont penjant i una vegada allí van continuar l’ascens per la via ferrada assegurant als rescatats fins al cim. Una vegada finalitzada l’escalada van descendir per una sendera fins a on es trobaven els vehicles donant per conclòs el rescat cap a les 1.15 de la matinada.

Gràcies a la professionalitat i determinació que van demostrar els guàrdies civils en aquesta actuació van aconseguir auxiliar a aquestes persones evitant així un mal major. Des de la Guàrdia Civil de València es vol informar mitjançant el següent decàleg sobre la importància de la prevenció d’accidents i la forma d’actuar davant una possible incidència:

1. PLANIFICAR L’ACTIVITAT I CONSULTA LA PREVISIÓ METEOROLÒGICA.
Intentant no deixar gens a l’atzar.(revisar la ruta, activitat, horaris, dificultada tècnica, temperatures, etc.)
2. NO EIXIR NOMÉS A la MUNTANYA. L’aconsellable és un grup mínim de tres, així mentre un es queda amb l’accidentat un altre pot demanar ajuda.
3. AVISAR A ALGÚ DE L’ACTIVITAT QUE ES va A FER. Informar de la ruta exacta, de les hores que ens portarà fer-la, del punt d’inici i fi d’activitat. Mai canviar a última hora i sense avisar a ningú de l’activitat a realitzar. D’aquesta forma en cas d’accident algú donarà l’avís si nosaltres no podem.
4. PORTAR ROBA, CALÇAT I MATERIAL NECESSARI I ADEQUAT PER A CADA ACTIVITAT.
5. MAI OBLIDAR ROBA D’abrigar, ALIMENT I UNA FARMACIOLA, per al cas que alguna cosa isquera malament. Fins i tot a l’estiu.
6. NO SOBREESTIMAR LES TEUES POSSIBILITATS. Valora el teu nivell físic i tècnic en relació amb l’activitat a realitzar.
7. VALORAR LES HORES DE LLUM DE les quals ES disposa I NO EIXIR TARD A FER ACTIVITAT.
8. CONTROLAR SEMPRE EL LLOC EXACTE EN el qual ET trobes, per a açò porta mapes, GPS, alguna aplicació mòbil que permeta saber la teua ubicació com ALERTCOPS, etc. Assegurar-se de saber utilitzar-los.
9. PORTAR EL TELÈFON CARREGAT DE BATERIA I INTENTAR CONSERVAR-LA FINS A la FI DE L’ACTIVITAT.
10. FINALMENT CAL SABER RENUNCIAR A temps. En cas de sorgir inconvenients o dificultats imprevistes que ens facen dubtar de la conveniència de continuar l’activitat, és millor donar la volta i intentar-ho un altre dia amb una millor planificació. Des de la Comandància de la Guàrdia Civil de València els recordem que estem a la seua disposició les 24 hores els 365 dies de l’any a través del 062.

Últimas noticias

Contenido relacionado