sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un total de 22.324 persones es presenten a una de les 1.000 places d’auxiliar de platges

Labora realitzarà la selecció mentre que Funció Pública i l'Agència de Seguretat s'encarregaran de la tramitació dels contractes i la formació de les persones triades, respectivament.

Labora realitzarà la selecció mentre que Funció Pública i l’Agència de Seguretat s’encarregaran de la tramitació dels contractes i la formació de les persones triades, respectivament

Un total de 22.324 persones han presentat una sol·licitud per a optar a una de les 1.000 places que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha oferit per a contractar auxiliars dels plans de contingència de les platges per a afrontar la COVID-19.

Esta iniciativa de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública va ser presentada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, dimecres passat i consisteix en la contractació de 1.000 joves d’entre 18 i 30 anys que s’encarregaran d’oferir informació sobre normes de protecció per a garantir l’accés al litoral de la Comunitat Valenciana amb total seguretat.

Serà Labora l’organisme encarregat de realitzar la selecció segons criteris de permanència com a sol·licitant d’ocupació i, en cas d’empat, edat entre els o les aspirants. Després, serà la Direcció General de Funció Pública i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències les encarregades de la tramitació dels contractes i la formació de les persones triades, respectivament.

Tal com ha explicat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, “la massiva resposta que ha tingut l’oferta demostra que esta iniciativa era necessària i oportuna” perquè “les platges de la Comunitat Valenciana seran així uns espais més segurs per a l’oci i l’esport davant l’amenaça de la COVID-19, que no ha acabat i segueix sense haver-hi tractament ni bovina, amb el que el distanciament encara és la mesura més eficaç i també perquè estos joves ens ajudaran a tots a assumir esta nova realitat a la qual, com és lògic, ens costa una mica acostumar-nos perquè hem de modificar molts dels nostres comportaments”.

A més, gràcies a esta iniciativa “es propiciarà que aqueix miler de joves, i especialment als quals més temps porten sense treball, col·laboren en la recuperació econòmica en un període de gran activitat en una comunitat turística com la Valenciana” ha dit la consellera.

De les 22.324 sol·licituds, 10.759 corresponen a la província de València, on s’ofereixen 348 places. Per als 418 llocs oferits per a les platges d’Alacant hi ha 7.935 aspirants mentre que Castelló compta amb 3.630 candidats per a 234 places. A més del miler de persones que se seleccionarà per a la seua incorporació el pròxim 24 de juny, es crearà una bossa de reserva de 250 per a suplir possibles renúncies o baixes.

La duració del contracte serà fins al pròxim 7 de setembre i estos auxiliars hauran de treballar en una jornada de 38 hores i 45 minuts setmanals, inclosos caps de setmana i alternant dos dies de treball i dos de descans en horari de deu del matí a huit de la vesprada. El salari serà el corresponent a un grup C2 de funcionari interí de la Generalitat amb la seua part proporcional de vacances i pagues extres, és a dir, uns 1.385 euros bruts al mes.

“És important ressaltar que no són socorristes, ni acomodadors, ni personal sanitari, ni policies si no informadors que ens ajudaran a tots i totes a gaudir de les platges respectant les mesures de distanciament, el control dels aforaments, i l’ús correcte de les entrades i eixides tant a l’arena com a l’aigua”, ha conclòs la consellera.

Últimas noticias

Contenido relacionado