La connexió d’AVE entre Madrid i Castelló començarà a funcionar el 23 de gener

Renfe llançarà una campanya promocional amb motiu de la inauguració del servei AVE entre Madrid i Castelló. L'oferta especial permet viatjar entre ambdues ciutats des de 25 euros per trajecte i 20 euros entre Conca i Castelló.

294

Renfe posarà en funcionament dimarts que ve, 23 de gener, la connexió d’AVE entre Madrid i Castelló. Després de mesos de proves, la infraestructura s’activarà amb preus promocionals de 25 euros per trajecte, i de 20 euros entre Cuenca i Castelló.

Segons ha assenyalat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, la posada en servei del pròxim 23 de gener de l’AVE Madrid-Castelló, “és una gran notícia per a la Comunitat Valenciana, però també suposa una nova fita en el desenvolupament del Corredor Mediterrani, en el tram València-Castelló, i una mostra més de l’aposta del president del Govern, Mariano Rajoy, per aquesta infraestructura”.

“La posada en funcionament d’aquest nou servei d’alta velocitat, permetrà reduir els temps de viatge entre Madrid i Castelló, la qual cosa sens dubte generarà importants beneficis per als usuaris, però també per al desenvolupament econòmic i turístic de la regió”, ha apuntat De la Serna.

El nou servei d’AVE entra en funcionament una vegada culminat el període de circulació en proves necessari perquè l’Agència de Seguretat Ferroviària emeta la certificació corresponent i després de la formació dels maquinistes.

Volem agrair als ciutadans de Castelló la seua comprensió durant els mesos que han transcorregut des del final de les obres i l’anhelat inici comercial de la línia, que tindrà lloc la setmana vinent, hi ha puntualitzat el ministre.

“Com succeeix en qualsevol posada en funcionament d’un nou servei d’AVE és necessari que els tècnics i experts de l’Agència de Seguretat Ferroviària validen i garantisquen amb caràcter previ que es compleixen tots els paràmetres de seguretat. Per açò ha sigut necessari disposar d’aquests mesos per a realitzar les proves pertinents i per açò volem reiterar del nostre agraïment per la comprensiva resposta ciutadana, conscients que la seguretat és sempre el primer”, explica De la Serna.

“Des del Govern confiem que la línia siga utilitzada per un gran nombre d’usuaris, que es podran beneficiar d’una oferta especial per a viatjar entre Madrid i Castelló des de 25 euros per trajecte”, ha subratllat el ministre.