14:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

AVIVA Burjassot inicia les seues classes de valencià per a pares i mares

A aquesta experiència s’han apuntat al voltant de 30 pares i mares que ja han començat les primeres classes de valencià, amb un nivell inicial (A2). De moment, les classes es realitzen dues vegades a la setmana. Una de les sessions té lloc en les instal·lacions del CEIP Miguel Bordonau, a les 15:15h, mentre que la segona classe setmanal es realitza en el CEIP Sant Joan de Ribera, estant l’horari per a aquesta segona classe setmanal, encara per confirmar definitivament.

Per a la regidora de l’Oficina de Promoció del Valencià, Maria Viu, “el nivell és inicial, precisament perquè l’objectiu és ajudar als pares i mares a tenir el seu contacte inicial amb el valencià. La majoria no han cursat els estudis en aqueixa llengua i, malgrat tenir contacte amb ella, els resultarà complicat fins i tot ajudar als xiquets i xiquetes a fer els deures. La idea és que aquestes classes òmpliguen el buit que queda abans de les classes de conversa i la resta de programes i opcions formatives. Estem molt motivats, després de l’acolliment rebut. Hem vist que per als pares i mares el valencià no és una assignatura més, que ho consideren important, ho consideren útil, i que per açò volen que els seus xiquets i xiquetes l’aprenguen en l’escola i volen poder ajudar-los en aqueixa tasca”.

Les classes es desenvoluparan fins a mitjan juny, coincidint amb la finalitat de curs i la fi és que els pares i mares tinguen coneixements bàsics del valencià per a així poder ajudar als seus fills si ho necessitaren o, al temps, animar-los en l’estudi de la llengua valenciana, fent-ho ells també.

Els objectius a aconseguir són, principalment, la comprensió de textos escrits i orals d’un registre estàndard i nocions bàsiques pel que fa a l’expressió oral i escrita, tenint en compte l’ortografia, lèxic i morfosintaxi més elemental. Els pares i mares que estiguen interessats a assistir a aquestes classes de valencià impartides per AVIVA Burjassot poden sol·licitar informació tant en els centres educatius com en l’Oficina, situada en l’edifici municipal de la Plaza Gómez Ferrer, 4.

Últimas noticias

Contenido relacionado