L’homenatge a Ferrer Pastor obri un nou temps en les relacions entre l’IEC i l’AVL

Aquest esdeveniment tindrà lloc en l’acte d’inauguració d’unes jornades dedicades, a més d’homenatjar al pare del ‘Diccionari de la Rima’, a l’estudi del present i futur de les obres lexicogràfiques

L’homenatge al lexicògraf valencià Francesc Ferrer Pastor, celebrat hui en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, ha servit també per a obrir un nou temps en les relacions institucionals entre l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), “des del treball, el respecte, el rigor i la voluntat de cooperar conjuntament en el futur de la llengua”.

Un desig compartit per Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, i per Ramon Ferrer, president de l’AVL, en l’acte d’inauguració d’unes jornades dedicades, a més d’homenatjar al pare del ‘Diccionari de la Rima’, a l’estudi del present i futur de les obres lexicogràfiques. Ferrer ha afirmat que “des del respecte i la independència treballarem per a aconseguir una llengua més forta i estimada”.

Precisament, l’homenatge a Ferrer Pastor, amb motiu del centenari del seu naixement, ha prestigiat i reconegut l’immens treball lexicogràfic “d’un artesà de la llengua”, com l’ha qualificat el catedràtic Emili Casanova, o “l’autor d’una obra solvent i admirable”, en paraules de l’acadèmic Antoni Ferrando. També Ramon Ferrer ha afirmat que “mai li podrem agrair l’esforç personal per arreplegar, salvar i conservar el ric patrimoni lingüístic dels valencians”.

La trobada servirà d’eix per a reflexionar sobre els diccionaris ara i en el futur. Noms tan reconeguts com Joan Veny, Rosa Agost, Mercè Lorente, Jordi Ginebra, Ona DomènechCesáreo Calvo i Miquel Àngel Pradilla, entre altres, o els acadèmics Rafael Ramos, Antoni Ferrando, Emili Casanova, Jordi Colomina, Abelard Saragossà, Artur AhuirMaribel Guardiola o Josep Martines participen fins dijous en estes jornades.CatalanSpanish