Ayora reuneix a turistes i curiosos de tota la comunitat en El Primer Corte de la Miel

La localitat d'Ayora ha inaugurat avui a les 19.00 el seu tradicional Primer Corte de la Miel (XVIII edició) que enguany tindrà lloc de l'11 al 14 d'octubre.

Publicitat

Ayora celebra ser capital de la mel este cap de setmana. L’acte inaugural que va ser presidit per Elena Cebrián Calvo (Consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural), Rosa Pérez Garijo (Vicepresidenta 4a de Diputació de València en representació del President de la Diputació), Natxo Costa Pina (Director General de Comerç i Consum) i per Jose Vicente Anaya (Alcalde d’Ayora).

Elena Cebrían, ha incidit en la importància d’esta localitat, per ser un dels primers productors de mel a Espanya, destacant la qualitat de la mel a Ayora. Al seu torn, ha reconegut la importància d’esta fira per a donar a conéixer la mel i els productes derivats de la mateixa que, a més, serveix com a motor turístic del municipi.

PublicitatRovira  

Segons dades de Jose Vicente Anaya Roig, alcalde d’Ayora, a Espanya es produeixen 30 milions de quilos de mel dels quals més de 6 milions es comercialitzen per empreses d’Ayora (destinant un 20% a l’exportació) es tracta d’un dels principals motors econòmics locals, movent uns 20 milions d’euros. La producció local supera els 2 milions de kg, donant ocupació directa a més de 80 famílies, la qual cosa suposa un dels eixos principals de l’economia local sumat a l’impuls turístic d’esta coneguda fira.

Esta fira plenament consolidada com a fira apícola, gastronòmica, turística i cultural, on tothom té l’oportunitat de conéixer millor el món de la mel de mà dels apicultors de la zona, ha sigut reconeguda recentment com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic per la Generalitat Valenciana.

Un dels majors atractius de la fira és la gran urna de cristall on es realitzen les demostracions de tall de mel en directe, descobrint com és un rusc per dins i coneixent com treballen els apicultors.

En esta fira, a més de conéixer el món de l’apicultura, podran degustar-se productes típics de la comarca, provar els plats més representatius de la gastronomia local com són el gaspatxo ayorino o la gatxamiga, es realitzaran visites guiades al patrimoni cultural local (Poblat Íber Castellar de Meca, Pintures Rupestres de Tortosilla, Església de Ntra. Sra. de l’Asunción, Castell d’Ayora…), hi haurà activitats per als mes xicotets, concerts, exposicions, zona comercial, zona artesanal, vol d’aus rapaces, V Ruta de la Tapa i Mel…
Es tracta sens dubte d’unes de les fires tardorenques que més visitants reuneix any rere any.

No te pergues les millors imatges de El Primer Corte de la Miel d’Ayora

PublicitatJuega Limpio Orihuela