Balanç del 9 d’Octubre: un detingut, 148 identificats i 58 actes alçades

L'actuació policial durant el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, s'ha saldat amb un detingut que ha ingressat ja a la presó en estar en crida i cerca, 148 identificacions i 58 actes per infracció a la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana, segons el balanç final de la Delegació del Govern.

balanç
Publicitat

L’actuació policial durant el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, s’ha saldat amb un detingut que ha ingressat ja a la presó en estar en crida i cerca, 148 identificacions i 58 actes per infracció a la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana, segons el balanç final de la Delegació del Govern.

El seu titular, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat en un comunicat la labor del Cos Nacional de Policia, que al seu judici “ha aconseguit revertir les situacions viscudes el 9 d`Octubre de 2017”, quan grups de ultradreta van agredir a manifestants i periodistes durant la manifestació d’entitats nacionalistes i d’esquerra pel centre de València.

PublicitatRovira  

Fulgencio ha valorat “l’excel·lent treball” dels 950 agents que han treballat en el dispositiu en la jornada de matí i els prop de 900 que ho han fet durant la vesprada. També ha subratllat “la labor de contenció de grups minoritaris per part de la Policia en la plaça de Sant Agustín, que han tractat d’impedir el normal desenvolupament de la manifestació de la Comissió 9 d´Octubre”.

Les dues primeres manifestacions, la convocada per la Asociació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisexuals i la de la Comissió 9 d’Octubre i COS, han discorregut sobre els horaris previstos i sense incidents destacables.

Les dues últimes, la de Avant i La meua Terra CV, han agrupat horari i recorregut, també sense incidències, segons la Delegació del Govern.

PublicitatJuega Limpio Orihuela