06:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La balconada municipal lluirà una pancarta en record de Miguel Ángel Blanco

L’Ajuntament de València penjarà dijous que ve, 13 de juliol, dia en el qual es compleix el vint aniversari de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco a les mans d’ETA, una pancarta en la balconada municipal en memòria del regidor popular d’Ermua. Així ho ha confirmat este matí el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, qui a primera hora va registrar esta petició per escrit.

Segons Giner, amb prou faenes unes hores després de fer oficial la seua proposta, ha rebut una trucada d’Alcaldia confirmant l’acceptació de la seua idea, que també havia arribat al consistori des de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Associació de Víctimes del terrorisme (AVT).

En principi, el text de la pancarta que penjarà de la balconada municipal serà: “En record de Miguel Ángel Blanc i totes les víctimes del terrorisme. En defensa dels llibertats, la pau i la convivència”. El lema proposat per Ciutadans era: ‘”Miguel Ángel Blanco, 20 anys amb ell i totes les mates”, però Giner ha declarat estar satisfet amb el text acordat per l’equip de govern.

Per a Giner, l’assassinat de Miguel Ángel Blanco “va marcar un abans i un després en la societat espanyola contra el terrorisme”. “Nosaltres sempre estem i estarem amb les víctimes, però en esta data és just reconéixer a qui, com a polític, va morir d’un tir en el clatell defensant la llibertat en el nostre país”, va afegir el portaveu de Ciutadans.

Recorda també que “molts valencians van participar en les manifestacions que van inundar la ciutat en memòria del regidor. El centre de València va ser un clam de persones de diferents ideologies amb un sol objectiu: acabar amb la violència i aconseguir la pau”, recalca.

Últimas noticias

Contenido relacionado