Baldoví exigirà demà a Ábalos un calendari per a un nou finançament si volen el seu ‘sí’ a Sánchez

Baldoví ha garantit que la seua formació acudirà a aquesta reunió com sempre "amb la millor" de les seues "disposicions", però ha recalcat que ara a qui li toca ser "generós" és al PSOE

Eduardo Parra - Europa Press

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, plantejarà aquest dimecres al secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que per a votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez hauran de posar sobre la taula un calendari per a l’aplicació d’un nou finançament autonòmic i l’aplicació de mesures compensatòries per a la Comunitat Valenciana mentre aquest es fa realitat.

Així ho ha explicat Baldoví, en declaracions en el Congrés, després d’anunciar que Ábalos li ha citat per a una trobada aquest dimecres a les onze del matí en la Cambra baixa.

Rovira  

Baldoví ha garantit que la seua formació acudirà a aquesta reunió com sempre “amb la millor” de les seues “disposicions”, però ha recalcat que ara a qui li toca ser “generós” és al PSOE. Així ho ha advertit després de recordar que Compromís ha sigut “tot el generós” que podia en votar a favor de la moció de censura i dels decrets-lleis aprovats per l’Executiu de Sánchez.

A més, ha insistit que l’única “línia roja” que va posar la seua formació en les converses per a la investidura és que Sánchez pose sobre la taula un “calendari” per a l’aprovació d’un nou sistema de finançament autonòmic i que, mentre aquest veu la llum, s’apliquen mesures compensatòries per a l'”infrafinançament” de la Comunitat Valenciana.

Entre aquests possibles mecanismes compensatoris, Baldoví ha citat la utilització del Fons de Competitivitat del que, segons els seus càlculs, es deixen sense gastar uns 2.000 milions anuals que podrien utilitzar-se per a “equiparar a les comunitats que estan en pitjor posició” com la seua, a més de Múrcia, Andalusia o Balears.

PublicitatJuega Limpio Orihuela