Baldoví: “Compromís ha sabut crear un espai propi i mostrar que és qui parla en clau valenciana”

El candidat a les Eleccions Generals assegura que els valencians i valencianes tindran amb Compromís "una veu absolutament insubornable a Madrid"

Joan Baldoví, el candidat de Compromís a les Eleccions Generals, s’ha pronunciat este matí en la Seu Nacional del partit per a parlar sobre l’actualitat política i les eleccions del 28 d’abril. Baldoví ha iniciat la conferència amb un vídeo anomenat ‘Mascletà d’incompliment’, en el qual s’han pogut observar les diverses promeses que l’anterior govern de Rajoy, l’actual de Sánchez i el candidat Pablo Casado van realitzar sobre el model de finançament autonòmic. “Els valencians som hospitalaris i amables. Ara vindran polítics de Madrid a fer-se fotos en la mascletà. Cal recordar que estem a un mes de les eleccions i que no es pot vindre a fer-se la foto i no comprometre’s a res any rere any”, ha assenyalat el candidat en relació al vídeo.

Per a Compromís, la reivindicació d’un finançament just és “un tema que ha d’estar present en Falles, en Pasqua, en campanya i fora de campanya“. En el costat oposat, Baldoví ha situat Bonig i Cantó, que “estan més pendents de Catalunya, més pendents del que passa més amunt del Sénia“.

Sobre l’objectiu d’aconseguir un grup propi a Madrid, Baldoví ha indicat que “no serà fàcil, però està al nostre abast”. “Compromís ha sabut crear un espai propi i mostrar que és qui parla en clau valenciana. Amb nosaltres, els valencians i les valencianes tindran una veu absolutament insubornable a Madrid“, ha afegit. Respecte a possibles pactes, Baldoví ha recalcat que“amb Casado i Rivera, ni aigua. Igual que amb Rajoy. Ni aigua”.

En relació a l’avançament electoral que farà coincidir les eleccions generals amb les autonòmiques, Baldoví ha assegurat que després d’uns primers moments “de sorpresa o desconcert”, l’avançament electoral per a Compromís ha suposat una forma “d’endollar-se”. “El procés de primàries obertes també ha servit de precampanya”, ha comentat.

 

Publicitat