Baldoví creu que la sentència dels ERO no hauria de complicar la formació de Govern

Espera que la investidura arribe a bon port i addueix que tots els actors "estaran a l'altura".

El diputat de Compromís Joan Baldoví ha llevat ferro a la influència que pot tindre la sentència dels ERO, que es coneix hui dimarts, en les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez. Espera que la investidura arribe a bon port i addueix que tots els actors “estaran a l’altura”.

“No hauria de complicar, evidentment hi haurà conseqüències, però hem de pensar per damunt d’eixa sentència. El que estan demanant els ciutadans és tindre govern”, ha assenyalat el dirigent de Compromís en declaracions a RNE, recollides per Europa Press. Per a aquest dimarts s’espera la sentència sobre els 21 ex-alts càrrecs de la Junta d’Andalusia acusats en la causa coneguda com a peça política dels expedients de regulació d’ocupació (ERO), entre els quals es troben els expresidents socialistes Manuel Chaves i José Antonio Griñán.

“Per al PSOE açò va a ser un càstig, però tots hem de tindre per damunt de tot, ben clar, que l’interés general és fer un govern”, ha afegit, argumentant que s’ha d'”estar a l’altura” i veure els “senyals clars” que emet l’electorat.

SUPORT D’ERC

En el seu discurs Baldoví ha apel·lat a ERC, de qui ha dit que haurà de decidir si vol donar possibilitats a un Executiu de dretes “perniciós” per al diàleg, o prefereix que “tire a caminar” un govern que facilite el diàleg.

Preguntat si podria exercir la tasca de mediació amb ERC, ha assegurat que no té problema a “posar-se el casc blau i mediar”, però entén que tots reflexionaran i estaran a l’altura.

Amb tot, ha defès que s’establisca una taula de diàleg per a conversar “sobretot” en el format que es considere. “Començar a parlar, això no és trair res”, ha resolt, sobre la crisi catalana.

Sobre la possibilitat que el PSOE haja d’acudir al PP i Ciudadanos perquè s’abstinga, el polític valencià considera aquest escenari “improbable”, però no ho ha descartat en cas que tornara a fracassar la investidura.

CatalanSpanish