Baldoví: “El 10N Més Compromís volem tota la força per a obligar a PSOE i Unidas Podemos a acordar un govern progressista”

El candidat valencianista fa una crida a favor “de la política útil, la que acorda governs i troba solucions als problemes de les persones”.

El BLOC, partit majoritari de Compromís, ha celebrat este matí un Consell Nacional ordinari que ha servit per a explicar els objectius i eixos principals de la campanya electoral de cara a les eleccions generals del 10 de novembre.

El candidat de Més Compromís (la coalició entre Compromís i Más País), Joan Baldoví, ha explicat als consellers i conselleres nacionals valencianistes l’objectiu principal de la candidatura per a estes eleccions: “Volem que Més Compromís tinga tota la força per a obligar a PSOE i a Unidas Podemos a acordar un govern progressista al servei de les persones i que impulse l’agenda valenciana: un nou finançament just, les inversions que toquen i el respecte a les decisions de la Generalitat”.

Baldoví ha assegurat que després de mesos d’irresponsabilitat de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias i els seus equips, “ha arribat l’hora de la política útil, la que acorda governs, la que troba solucions als problemes de les persones, la que mira per l’interés general abans que per l’interés partidista”. Segons el cap de llista per València, l’acord confederal on s’integra Més Compromís “és l’única opció d’esquerres que no ha format part del problema i pot construir la solució. Apel·lem als i les votants progressistes valencianes a confiar amb nosaltres, perquè allà on som determinants, com al País Valencià, hi ha un govern progressista que mira per la gent”.

En la mateixa línia, la secretària general del BLOC i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, apunta que la fortalesa de Més Compromís “impedirà que el PSOE tinga la temptació de mirar a la seua dreta”. Segons Micó “escoltant algunes declaracions de Sánchez els últims mesos pareixia que tenia més ganes de pactar amb PP i Ciudadanos que de formar un govern progressista. El PSOE no respon a les esperances de les persones que voten per la justícia social”.

Resolucions per una nova DIA en el Port de València, a favor del diàleg a Catalunya i de rebuig a les agressions al poble kurd
A banda de la campanya electoral, el Consell Nacional del BLOC també ha aprovat propostes de resolució per a exigir al Ministeri de Foment una nova declaració d’impacte ambiental adaptada a l’actual projecte d’ampliació del Port, a favor del diàleg i la democràcia com a única via per resoldre el conflicte polític a Catalunya i de rebuig frontal a l’agressió militar turca contra el poble kurd.

ValenciàEspañol