Baldoví: “Hi ha possibilitat real” de formar un Govern progressista: “No valen excuses”

Assegura que han pres "el camí correcte" en aliar-se amb Més País: "Hem sembrat un arbret que en algun moment serà molt gran".

Publicitat

El cap de llista al Congrés per València de Més Compromís, Joan Baldoví, ha culpat este diumenge al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que l'”extrema dreta dels intolerants, l’Espanya negra de fa molts anys torne a estar en el Parlament espanyol”. “Enhorabona, amb tota la ironia”, ha remarcat.

No obstant això, ha volgut deixar clar que, “malgrat el que ha fet Pedro Sánchez, hi ha possibilitat de formar Govern, les mateixes que hi havia abans” i “ara no valen excuses, no val pensar en una altra cosa, hi ha possibilitat real de formar Govern i si Pedro Sánchez vol ser útil a totes les persones que han confiat en opcions progressistes d’este país, ha de formar Govern; donen els números”.

PublicitatRovira  

Així ho ha manifestat amb el 97% per cent escrutat en la seu de Compromís, on ha comparegut acompanyat de la número dos al Congrés Maria Josep Picó, la coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, i l’alcalde de València, Joan Ribó, entre altres.

Baldoví s’ha mostrat “raonablement satisfet” amb els resultats obtinguts després de l’aliança entre Compromís i Més País per a concórrer junts a estes eleccions generals, ja que pugen en percentatge i en vots, ha apuntat.

“Ara serem tres en el Congrés dels Diputats i estem satisfets amb els resultats. Ha sigut una campanya complicada però hem triat el camí correcte”. “Probablement hem sembrat un arbret que en algun moment acabarà fent-se molt gran”, ha augurat.

Així mateix, ha aprofitat per a “agrair a totes les persones que novament han continuat confiant en Compromís” perquè “fan les eleccions que facen hi ha gent persistent en vot a Compromís”. A tots ells ha expressat el seu “agraïment més sincer”.

“SEREM PART DE LA SOLUCIÓ”
Baldoví ha recordat que el lema de la seua campanya és que ‘La política útil és acordar’ i ha garantit als votants de Més Compromís que “poden estar ben segurs que estarem a l’altura de la confiança que han depositat en nosaltres, serem part de la solució i donarem suport a qualsevol classe d’acord que siga un Govern progressista que comence a treballar per la gent i a solucionar els problemes dels valencians”.

Segons Baldoví, els resultats de la dreta “tampoc són per a tirar coets i “malgrat el que ha fet Pedro Sánchez, hi ha possibilitat de formar Govern, les mateixes que hi havia abans”. Al seu judici, alguns pretenien que estes eleccions serviren perquè el bipartidisme es rearmara” però “al PSOE no li han eixit molt bé les coses, baixa en escons i ha pujat el PP”.

En tot cas, ha dit, “si hi ha una cosa important, és que hi ha una Espanya més enllà del centralisme, perifèrica, que està mantenint-se ací a Aragó, Galícia i en altres llocs que no són exclusivament ni Catalunya ni País Basc”, una “nova manera de dir d’una vegada per sempre: senyors de PSOE i PP que s’ha d’arreglar el problema territorial, els desequilibris territorials”, ha sentenciat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela