Baldoví reclama que s’incloga l’agenda valenciana en els PGE

El portaveu de Compromís en el Congrés ha reunit als diputats i diputades que formen part del Botànic per a demanar entre tots un tracte just per al territori valencià

baldoví

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha convocat este matí als diputats i diputades de PSPV i Podemos en el Congrés per a comentar la necessitat d’incloure l’agenda valenciana en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

Des de Compromís volem assegurar-nos que els interessos de les valencianes i valencians estiguen arreplegats dins dels futurs PGE, una qüestió que a hores d’ara no podem garantir”, ha assenyalat Baldoví, qui també ha indicat que l’objectiu de la reunió era que tots els diputats i diputades en el Congrés que formen part del Botànic exigiren de forma conjunta que els futurs comptes de l’estat contemplaren els punts de l’agenda valenciana aprovats “per unanimitat” en Les Corts valencianes.

“Hem de recordar que l’agenda valenciana inclou propostes de país i no de partit, i per açò les volem parlar amb PSPV i Podem, amb els quals vam sumar 15 diputats i diputades en el Congrés” ha apuntat Baldoví, qui ha deixat clar que “des de Compromís volem votar a favor d’uns Pressupostos Generals de l’Estat que tracten amb dignitat al poble valencià i compensen tants anys de maltractament”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en la comissió d’Hisenda del Congrés, Ignacio Candela, ha proposat que mentre el govern central no aprove el nou sistema de finançament autonòmic, s’activen diversos mecanismes que compensen tots els anys de maltractament econòmic patit pel poble valencià.

En eixe sentit, Candela ha explicat que des de Compromís s’ha presentat una proposta perquè l’IVA siga repartit, tal com marca la llei, en un 50% entre les autonomies i l’Estat. “Cal recordar que des de la pujada de l’IVA que va fer l’anterior ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, eixe increment que ha recaptat l’Estat no ha sigut repartit amb proporcionalitat amb les CCAA”, ha destacat.

“El poble valencià porta massa anys sent el territori pitjor finançat i a la cua en inversions per càpita de tot l’Estat. És necessari que el Govern central repare esta injustícia i present uns Pressupostos que incorporen una agenda valenciana amb mesures que permeten acompanyar les polítiques socials del govern del Botànic i avancen cap a un tracte just per al nostre territori”, ha afegit finalment Baldoví.

 

Publicitat