Baldoví: “La culpa d’uns bons o uns mals Pressupostos no serà responsabilitat de Compromís”

Compromís reclama que no es facen xantatges ni mercadeigs amb els Pressupostos

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha reclamat avui que no es vinculen els Pressupostos de l’Estat de 2018 al nou finançament autonòmic, ja que són coses independents, i que no es facen “xantatges” ni “mercadeigs” per a aprovar-los, perquè és “repugnant”.

Baldoví ha criticat en una roda de premsa que, dels 23 trimestres del període 2012-2017, en 20 d’ells les licitacions de l’Estat a la Comunitat Valenciana han estat per sota del que correspon al seu pes demogràfic, per la qual cosa ha reclamat que els Pressupostos de l’Estat siguen “justs per a tots els espanyols”.

Ha demanat que “els ulls no es posen tant” en Compromís, sinó en els qui tenen la majoria per a aprovar els Pressupostos, el PP i Ciutadans, i ha criticat que el PPCV parle de la seua coalició com si foren “el monstre de les galetes que ho fa tot pols” i que després els populars vulguen pactar els Pressupostos.

A més, Baldoví ha recomanat als empresaris valencians, que han demanat el suport dels partits valencians als Pressupostos per a aconseguir majors inversions, que eixa “pressió” la traslladen al PPCV i a Ciutadans, perquè “qui té la responsabilitat dels Pressupostos és qui els aprova”.

“La culpa d’uns bons o uns mals Pressupostos no serà responsabilitat de Compromís, serà responsabilitat del PP i de Ciutadans, amb independència que nosaltres negociem o no negociem”, ha agregat Baldoví, qui ha insistit que “qui estreny el botó” per a aprovar-los és el responsable.

La coportaveu de Compromís Àgueda Micó ha indicat que podrien asseure’s a negociar els Pressupostos si el PP proposa “un canvi de paradigma total i absolut”, equilibra les inversions a la Comunitat, acaba amb el deute històric i els Pressupostos situen a les persones en el centre de la política.

“Si ens asseguérem a negociar seria amb estes premisses; si no, seríem deslleials amb els valencians”, ha afirmat Micó, qui ha indicat que no és una qüestió que Compromís no vulga asseure’s a negociar amb el Govern central, sinó que del que es tracta és que no prenguen “el pèl” als valencians.

El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha instat al PP i a Ciutadans a treballar per a revertir la situació de discriminació de la Comunitat en les inversions estatals i que es complisca l’acord que van signar en Les Corts que esta terra reba el que li correspon pel seu pes poblacional.

Ferri ha recomanat a més al Govern de l’Estat que “prenga nota” del que fa el Consell del Botànic, que inverteix amb independència del color polític dels municipis, i ha lamentat que dos de cada tres euros que es liciten a la Comunitat no són del Govern central, sinó de la Generalitat i els Ajuntaments.

El portaveu de Compromís en Les Corts ha replicat a la líder del PPCV, Isabel Bonig, que Espanya no es trenca per les polítiques del Botànic, sinó per les d’un Govern central que no tracta per igual a totes les Comunitats.

ValenciàEspañol