Baldoví: “Un vot pot ser decisiu per a l’aprovació d’estos pressupostos”

El diputat per Compromís al Congrés dels Diputats adverteix que el govern "hauria de saber cuidar als seus socis". "Les majories també s'han de cuidar", afegeix.

“Un vot pot ser decisiu per a l’aprovació d’estos pressupostos generals (…) i el govern hauria de saber cuidar els seus socis”. Així de clara ha estat l’advertència del Diputat per Compromís a les Corts Generals, Joan Baldoví, en referir-se a la importància del vot del seu partit a l’hora de votar als Pressupostos Generals de l’Estat.

Uns conters en els quals “si no és possible el sistema de finançament que proposa Compromís, a allò que no renunciarem és al fons d’anivellament”, ha explicat el Diputat a Madrid.

Per això, pel representant de Compromís és imprescindible “aprovar un fons d’anivellament perquè totes les comunitats que estan per davall del finançament que es pertocaria partisquen del mateix punt”.

Baldoví s’ha referit al fet que esta petició no únicament compta amb l’adhesió del Govern Autonòmic, sinó que a l’àmbit estatal té el suport “de totes aquelles comunitats que es troben per sota de la mitjana en finançament”, com són Andalusia, Múrcia i Balears.

El Diputat per Compromís ha qualificat esta petició com a “raonable, justa i que pot entendre qualsevol persona”.

Tot i això, en resposta a la pregunta de la força que pot tindre una formació amb un únic representat a les Corts, com és el cas de Compromís, Baldoví ha recordat que la diferència de vots que va fer possible la investidura de l’actual president del govern va ser de 2 vots. “A la investidura de Sánchez, si Compromís hagués votat en contra, no sabem si seria president…o seria una altra cosa”, ha aclarit. Baldoví.CatalanSpanish