17.4 C
Valencia

Ballester demana a Sánchez que autoritze la consulta popular sobre l’abocador d’Onda

Ballester: "Només demanem que ens deixen decidir amb llibertat si volem deixar als nostres fills una ciutat abocador o una ciutat sostenible".

- Publicitat -AVL

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha remés una carta al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, per a demanar-li que “assumisca la seua responsabilitat, demostre altura de mires i responga a la petició de l’Ajuntament de realitzar una consulta popular sobre la construcció del nou macro abocador i incineradora d’animals morts que proposa Reciplasa, ja que aquesta decisió pot hipotecar el futur de la nostra ciutat i de les futures generacions de ondenses”. Cal recordar que el termini legal que tenia el Govern per a donar resposta a aquesta proposta, aprovada pel Ple Municipal, va expirar el passat 29 d’octubre.

“Després de 20 anys enterrant el fem del 70% de la població de la província en la nostra terra, amb els problemes de males olors i l’afecció mediambiental en el nostre terme municipal que comporta, els ondenses volen parlar i pronunciar-se sobre aquesta ampliació del macro abocador que ens volen imposar durant 20 anys més. Només demanem que ens deixen decidir el nostre futur amb llibertat, perquè només als ondenses correspon resoldre si volem deixar als nostres fills una ciutat abocador o una ciutat saludable i sostenible”, reivindica Ballester en la seua carta.

L’alcaldessa li cita a Sánchez que “en un moment on reina la desafecció política i la pèrdua de confiança dels ciutadans en les institucions, tenim l’oportunitat de donar exemple de valors democràtics, de transparència i diàleg, i demostrar que l’essència de la política continua sent treballar per deixar una terra millor de la que ens trobem”.

Finalment, Carmina Ballester recorda al president que “mentre arribe la seua resposta, la postura d’aquesta alcaldessa serà ferma, perquè així me l’han encomanat els ondenses i perquè la salut dels nostres veïns no s’embena ni la seua veu es pot silenciar”.

Termes de la consulta

El document remés al Govern detalla tots els termes de la consulta popular, que se celebrarà el 22 de febrer de 2020 en horari de 9 a 14 hores mitjançant votació presencial a la Casa de la Vila i en el CEIP Miralcamp, a més del vot per correu. Així mateix, s’estableix que el cens de votants el formaran totes les persones majors de 18 anys, espanyols o estrangeres, empadronades a Onda a dia 31 de desembre de 2019. La campanya tindrà lloc del 15 al 21 de febrer i s’habilitarà la Casa de la Cultura per a realitzar actes.

El sistema de votació consistirà en l’elecció entre dues paperetes, amb la resposta SÍ/NO, a la pregunta plantejada: “Està vosté a favor de l’ampliació de l’abocador i de la instal·lació d’una incineradora d’animals morts de Reciplasa en el terme municipal d’Onda?”

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,812FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià